logo-meerboekvoormannen

Meer boek voor Mannen

Auteur van de maand

Robert Fabbri

Robert  Fabbri

Douglas Jackson

Douglas  Jackson

Boeken

Held van Rome Beschermer van Rome Wreker van Rome Zwaard van Rome Vijand van Rome

Achtergrond

Douglas Jackson groeide op in de regio van de Scottish Borders ten zuidoosten van Edinburgh. Op bijna zestienjarige leeftijd ging hij van school af met zes zogenaamde O-levels en geen idee wat hij met de rest van zijn leven zou doen.

 

Hij werkte gedurende de zomer bij een archeologische opgraving uit de Romeinse tijd en toen dat voorbij was wees zijn vader hem op een vacature bij de lokale krant. Een gouden greep.

 

Hij werkte de daaropvolgende dertig jaar bij lokale en nationale dagbladen. In 2005 begon hij aan zijn 'grote project'. Na een jaar van schrijven en het onderwijl fluiten van de tune van The Great Escape, was het project af. Het werd door Transworld aangekocht voor een 'bedrag met zes nullen' en verscheen onder titel 'Caligula and Claudius'.

 

De uitgever deed hem vervolgens het aanbod voor een drie-boeken-deal en hij besloot zich full time aan het schrijven van historische romans te wijden. Inmiddels heeft Douglas Jackson nog vijf historische romans geschreven en staan er nog vijf op stapel. Douglas Jackson heeft drie kinderen en woont met zijn vrouw in het prachtige Schotse natuurgebied de Trossachs.

FAQ

Media

Bekijk hier ook de website van Douglas Jacson

of bezoek zijn facebook-pagina en twitter

 

Contact