logo-meerboekvoormannen

Meer boek voor Mannen

Auteur van de maand

Robert Fabbri

Robert  Fabbri

Tim Severin

Tim  Severin

Boeken

Zoon van het Noorden Wapenbroeders Bericht voor de koning

Achtergrond

Tim Severin (Assam, 25 september 1940) is bijzonder avontuurlijk ingesteld. Tijdens zijn studie aan Oxford University zeilde hij met een leren boot over de Atlantische oceaan in navolging van Sint Brandaan de Zeevaarder.

Hij had het bevel over een Arabisch zeilschip van Masqat (Oman) naar China voor research over Sinbad de Zeeman, voer met een replica van een galeischip uit de Bronstijd om uit te zoeken hoe het Jason en de Argonauten en Ulysses moet zijn vergaan, hij reisde de route van de eerste kruisvaarders van Europa naar Jeruzalem en reed te paard met Mongoolse nomaden op zoek naar de erfenis van Dzjengis Khan.

 

Hij zeilde met een vlot van bamboe om aan te tonen dat Chinezen al in vroegere eeuwen in staat waren naar het Amerikaanse continent te varen. En trad in de voetsporen van Alfred Russell Wallace, een ontdekkingsreiziger uit de Victoriaanse tijd in een zoektocht naar de oorsprong van Moby Dick, de grote witte walvis.

 

In 2005 werd hem gevraagd uit te zoeken wie de échte Robinson Crusoë was wiens schipbreuk op een onbewoond eiland in het Caribisch gebied de basis vormde voor het verhaal van Daniël Defoe.

 

Hij heeft over al zijn avonturen boeken geschreven en zijn ervaringen gebruikt voor zijn romans. Hij won vele prijzen zoals de Thomas Cook Travel Book Award, The Book of the Sea Award en een literaire medaille van de Academie de la Marine. Hij verzorgt regelmatig bijdragen voor National Geographic Magazine.

De films en documentaires die hij over zijn avonturen maakte zijn onder de serienaam Time Traveller uitgezonden op Discovery Channel, Sky Television en National Geographic TV.

 

(bron: www.timseverin.net)

 

FAQ

Media

Tim Severin heeft een eigen website.

Contact