logo-meerboekvoormannen

Meer boek voor Mannen

Auteur van de maand

Robert Fabbri

Robert  Fabbri

Jack Hight

Jack  Hight

Boeken

Arend Koninkrijk

Achtergrond

Jack Hight groeide op in Texas. Zijn beide grootvaders bezaten grote cattle ranches en Jack genoot van de zomers waarin hij met zijn drie broers meehielp met het repareren van hekken, hoeden van vee of gewoon rondstruinen in de bossen en open velden zich terug wanend in lang vervlogen tijden, vechtend als ridder.

 

Op zijn elfde kreeg hij van een van zijn grootvaders een boek uit de serie rond Captain Horatio Hornblower van C.S. Forester dat zich afspeelt ten tijde van de Napoleontische oorlogen. Hij las de serie, bestaande uit elf delen, in een maand uit. Hij was op slag fan van historische fictie en besloot dat dit was wat hij zelf ook zou willen schrijven.

 

Na te zijn afgestudeerd aan de universiteit van Harvard voorzag hij in zijn levensonderhoud en zijn schrijvershobby door middel van allerlei verschillende baantjes als ober, talent-scout, stagiair op een advocatenkantoor, leraar en wijnmaker.

 

Hij promoveerde als historicus aan de universiteit van Chicago en waarde enige jaren rond in de academische wereld totdat hij uiteindelijk besloot zich volledig op het schrijven te richten. Inmiddels heeft hij drie historische romans geschreven.

FAQ

Media

Jack Hight heeft een eigen website

Contact

johnahight@yahoo.com