logo-meerboekvoormannen

Meer boek voor Mannen

Auteur van de maand

Robert Fabbri

Robert  Fabbri

Frank van Zwol

Frank van  Zwol

Boeken

Niemandsland Het Thule-incident Schokgolf

Achtergrond

Frank van Zwol (1963) is een avonturier die het liefst te voet, op ski's of per kano de wildernis van Alaska, Canada of Scandinavië intrekt. Na een diensttijd als bergingsduiker bij de genie, begon hij een loopbaan van 15 jaar als rayoncoördiantor bij een waterschap, waarin hij zijn technische kantoorfunctie combineerde met buitenwerk en leidinggeven.

 

In deze periode volgde hij de opleiding tot 1* duikinstructeur en was jarenlang actief als verenigingsinstructeur. Hij ondernam vele kanotochten op wildwater binnen en buiten Europa, waaronder enkele expedities op wildernisrivieren in Alaska en Canada samen met echtgenote Jolanda Linschooten. Opmerkelijke zelfgeorganiseerde expedities waren verder de tocht per mountainbike, te voet en per kano dwars door Alaska, de dubbele doorsteek over Spitsbergen en de eerste Nederlandse kust tot kust oversteek van de Groenlandse ijskap.

 

Hij werd ondermeer Nederlands kampioen oriënteringslopen (2003) in zijn leeftijdsklasse. In het buitenland nam hij deel aan meerdaagse bergmarathons en hij kan zichzelf met recht kaart en kompas expert noemen.

 

In 2006 besloot Frank zijn overheidsbaan op te zeggen om zich professioneel met buitensport bezig te houden en volgde hij de opleiding to International Wilderness Guide in Canada.
In de afgelopen jaren heeft hij een uniek programma outdoor- en wilderniscursussen opgebouwd, schreef hij tientallen artikelen en drie avonturenthrillers, gebaseerd op zelf doorleefde avonturen en expedities.

 

(bron: www.wilderness-effect.nl)

FAQ

Media

Bekijk ook de website van Frank.

 

Door veel vanuit de actie te filmen, kun je Franks avonturen praktisch live en natuurlijk in full-HD meebeleven. Rustig doorfilmen onder omstandigheden waar ieder ander zijn aparatuur allang had opgeborgen is ons motto. Regelmatig maken hij en Jolanda Lindschooten product- en promotievideo's voor sponsors en leveranciers. 

 

Contact

Mail Frank van Zwol: fvz@wilderness-effect.nl