logo-meerboekvoormannen

Meer boek voor Mannen

Auteur van de maand

Robert Fabbri

Robert  Fabbri

Nick Brown

Nick  Brown

Boeken

Het beleg Het koninklijk vaandel De verre kust Hellepoort

Achtergrond

Nick Brown (1974) leest zijn hele leven al graag en veel. Hij 'promoveerde' van Enid Blyton via Douglas en JRR Tolkien, naar Ian Fleming, Tom Clancy en Michael Crichton.

 

Tijdens zijn studie reisde hij naar Nepal waar hij werkte in een weeshuis en de Mount Everest beklom. Na zijn afstuderen was hij eerst gedurende vijf jaar leraar geschiedenis in Engeland, om vervolgens les te gaan geven aan de internationale school in Warschau, Polen.

 

Het lezen van C.J. Sansom's 'Dissolution' inspireerde hem tot het schrijven van de serie 'Strijder voor Rome'. Hij zegt daarover: 'Research naar het Romeinse leger en het leven in de derde eeuw A.D. was fascinerend maar tijdrovend en het eerste boek kende vele versies. Ik heb altijd de intentie gehad Cassius tot een hoofdpersonage te maken en toen ik in mijn onderzoek stuitte op het bestaan van de Romeinse Geheime Dienst wist ik dat ik de juiste professie voor mijn held gevonden had.' Nick Brown is momenteel druk met het volgende deel in de serie. Maar als hij niet schrijft kun je hem vinden in de bioscoop, in de pub of op het voetbalveld.

FAQ

Media

Contact