Zamarra Kok

Zamarra Kok (1972) heeft zich als auteur de afgelopen jaren gespecialiseerd in organizing en simpel huishouden. Ze wil het leven van mensen graag simpeler maken, bijvoorbeeld met haar praktische Bullet Journal en De Organizing Agenda, die al tien jaar lang onmisbaar is in vele huishoudens.

Twintig(!) verhuizingen hebben haar een expert gemaakt op het gebied van opruimen, sorteren en - ja, het zal toch echt moeten - weggooien. Het geheim van haar über-opgeruimdheid kunt u terug lezen in haar bestseller Opgeruimd! waarvan inmiddels ruim 20.000 exemplaren over de toonbank zijn gegaan. Opgeruimd! was echter niet het debuut van Zamarra. Zij is begonnen met de boeken Lekker Schoon, basisboek voor een schoon en opgeruimd huis en Lekker Handig die zij in opdracht van Margriet schreef. Hierna is ze via een aantal freelance-omzwervingen terecht gekomen bij haar huidige uitgever Karakter Uitgevers. Hier schreef zij het bovengenoemde Opgeruimd!, het invulboekje Handboek voor mijn huis, een boek over verkoopstyling Haal meer winst uit je huis, Op Rolletjes, Speedcleaning en De Organizing Agenda.

Zamarra schrijft ook veel voor bladen en websites. Ze had haar eigen rubrieken in 101Woonideeën, Vriendin, JAN en Viva online en schrijft artikelen over opruimen en schoonmaken onderwerpen in o.a. Margriet, Libelle, Allerhande, Vrouw Online en Ouders van Nu. Ook wordt Zamarra veelvuldig opgevoerd als deskundige op televisie. Zo leerde ze luie twintigers poetsen in ‘Het is hier geen hotel’ had ze verschillende items in het consumentenprogramma Kassa! en toverde ze een rommelschuur om in een klusruimte voor ‘Eigen huis en tuin.’ Daarnaast was ze te zien in programma’s als ’10 keer beter’ ‘Jan rijdt rond’ en ‘Koffietijd’.

Ook coacht ze particulieren en bedrijven op het gebied van schoonmaken en opruimen. Zamarra was werkzaam als consultant huishouden voor Helpling, Home Works en Albert Heijn. Ook geeft Zamarra lezingen voor Speakers Academy en workshops door het hele land, onder andere voor de Abvakabo, de Organizing Academie, het Oranjefonds en de Weight Watchers. .

Titels van Zamarra Kok:

De organizing Agenda 2018

Gebonden