Home | Nieuwsoverzicht

SPECIALE VADERDAGACTIE! - Geen verzendkosten!

Vaderdag...

vaderdag 2009Naar verluidt is Vaderdag in 1909 geïntroduceerd door mevrouw Sonora Smart-Dodd, uit de staat Washington. Zij wilde hiermee haar vader eren, William Jackson Smart, een veteraan uit de Amerikaanse burgeroorlog, die weduwnaar was geworden, nadat zijn vrouw in het kraambed bij de geboorte van het zesde kind was gestorven. Toen Sonora volwassen was geworden, wilde ze de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht brengen. Zij liet zich hiervoor insoireren door Anna Jarvis, die een moederdag lanceerde.
De eerste Vaderdag vond plaats op 19 juni 1910 in Spokane in de staat Washington. President Calvin Coolidge steunde in 1924 het idee om Vaderdag te vieren, maar het geheel uit mannen bestaande Amerikaanse congres kon zich niet vinden in iets wat mannen zo in het zonnetje zette. Het effect hiervan was dat de dag in de VS pas officieel erkend werd tijdens het presidentschap van Richard Nixon in 1972.
Vaderdag wordt sinds de jaren '70 en '80 ook in Nederland gevierd, zo ook bij Karakter Uitgevers, dus bij deze een overzicht van de beste Vaderdagcadeaus!

SPECIALE VADERDAGACTIE!
Wanneer u tussen maandag 15 en donderdag 18 juni bestelt, betaalt u GEEN verzendkosten!

Houdt papa van koken?

Culinair barbecueën Culinair barbecueën
Auteur: Steven Raichlen
ISBN: 978 90 6112 937 0
Aantal pagina's: 500
Prijs: € 17,95

Als je 1 boek naar een onbewoond eiland mee zou mogen nemen, dan zou het deze moeten zijn. – Men's Health

Met Culinair barbecueën laat Raichlen wederom zien dat je creatiever kunt barbecueën dan alleen met een spiesje of een hamburger. Vlees, vis, groente en zelfs toetjes behoren tot de vele mogelijkheden die Raichlen laat zien. Hij presenteert foto voor foto en stap voor stap de geheimen van het barbecueën en grillen van vlees, vis, groente en desserts.
Lees verder & bestel »

[ top ]

Haring Haring
Auteur: Leif Mannerström
ISBN: 978 90 6112 828 1
Aantal pagina's: 216
Prijs: € 19,95

Met recepten voor haring, sardines, sprot, maatjesharing en ansjovis is het boek Haring een eye-opener voor iedereen die van haring houdt. Want heeft u er ooit wel eens aan gedacht om haring te gebruiken in een éénpansgerecht of in een stoofpot? Of wat denkt u van haring gemarineerd in rode port? Of een pannenkoek van haring en bacon? Haringtartaar? Haring-sushi? De mogelijkheden met deze prachtige vis (en zijn maatjes) zijn nagenoeg eindeloos.
Lees verder & bestel »

[ top ]

Boerenjongens kookboek Boerenjongens kookboek
Eerlijke gerechten van het land
Auteurs: Eke Mariën en Lenno Munnikes
ISBN: 978 90 6112 927 1
Aantal pagina's: 184
Prijs: € 22,50

In het Boerenjongens kookboek gaan Eke Mariën en Lenno Munnikes terug naar de basis. Een biologische en eerlijke basis wel te verstaan, aangezien ze alleen producten die vers van het land komen gebruiken. Hun voorkeur gaat daarnaast uit naar biologische producten: groenten, maar ook vlees, vis en zuivel. Dat is immers goed voor de boer, voor zijn dieren, voor het land én voor de consument! Mariën & Munnikes laten zien dat biologische producten niet duur hoeven te zijn, zoals veel mensen nog steeds denken, als je maar kookt volgens de seizoenen.
Lees verder & bestel »

[ top ]

...of alleen van lekker eten?

De Telegraaf restaurantgids De Telegraaf restaurantgids
Auteur: Ton de Zeeuw
ISBN: 978 90 6112 967 7
Aantal Pagina's: 344
Prijs: tot 1 juli 2009 slechts € 15!

Na ruim 20 jaar en meer dan 2000(!) diners heeft Ton de Zeeuw zijn sporen als ’s lands populairste culinair recensent meer dan verdiend. Met zijn gerenommeerde rubriek ‘Tafelen met Ton’ verwierf De Zeeuw grote faam in culinair Nederland. Niet alleen omdat zijn recensies altijd positief zijn (als hij niet tevreden is over een restaurantbezoek schrijft hij er simpelweg niet over), maar vooral omdat hij de sfeer en de menu's van de restaurants zo goed weet te treffen dat het lijkt alsof u de heerlijke spijzen en dranken zelf kunt proeven.
Lees verder & bestel »

[ top ]

Houdt hij misschien meer van verre reizen en mysterieuze landen ...

De schilder van de schaduw De schilder van de schaduw
Auteur: Esteban Martín
ISBN: 978 90 6112 580 8
Aantal pagina's: 320
Prijs: € 19,95

De schilder van de schaduw is een meeslepende historische thriller die zich afspeelt in de modernistische atmosfeer van het laat-negentiende-eeuwse Barcelona, waarin drie legendarische figuren elkaar ontmoeten – Pablo Picasso, Sherlock Holmes en Jack the Ripper...
Lees verder & bestel »

[ top ]

Elfenkoning-manoeuvre Elfenkoning-manoeuvre
Auteur: Robert Löhr
ISBN: 978 90 6112 158 9
Aantal pagina's: 318
Prijs: € 22,95

Elfenkoning-manoeuvre is in Duitsland ontvangen als een intrigerend meesterwerk. Met dit boek introduceert Robert Löhr een heel nieuw genre. Hij neemt de groten van de Duitse literatuurgeschiedenis als hoofdpersonen en laat hen fictieve avonturen beleven die letterlijk ontaarden in de strijd der dichters...
Lees verder & bestel »

[ top ]

...of van spannende verhalen?

NemesisNemesis
Auteur: Bill Napier
ISBN: 978 90 6112 530 3
Aantal pagina's: 400
Prijs: € 9,95

Een schokkend CIA-rapport bevestigt dat Russische kosmonauten een asteroïde uit zijn baan hebben gebracht om hem te laten neerstorten op de VS. Een eliteteam van de beste astronomen ter wereld heeft vijf dagen om de asteroïde – bekend onder de codenaam Nemesis – te vinden en te voorkomen dat hij zijn verwoestende vlucht voltooit. Als dat niet lukt, heeft de president geen andere keus dan te reageren met een massale kernaanval ...
Lees verder & bestel »

[ top ]

 

De vlam van Pharos De vlam van Pharose
Auteur: Michael Peinkofer
ISBN: 978 90 6112 650 8
Aantal pagina's: 352
Prijs: € 9,95

Parijs, 1882. De jonge Engelse archeologe Sarah Kincaid woont in Frankrijk een wetenschappelijk symposium bij. Daar krijgt ze van de waarzegger Maurice du Gard te horen dat haar vader, die op een geheime regeringsmissie is, in levensgevaar verkeert. Tegen alle waarschuwingen in stelt Sarah direct alles in het werk om hem te redden. Een avontuurlijke reis voert haar van Parijs naar Malta en Alexandrië...
Lees verder & bestel »

[ top ]

 

Het goud van de koning Het goud van de koning
Auteur: Arturo Pérez-Reverte
ISBN: 978 90 6112 600 3
Aantal pagina's: 240
Prijs: € 9,95

De navelstreng die het arme - maar paradoxaal genoeg rijke - Spanje in leven hield was de vloot van de route naar West-Indië, die op zee al even hard werd bedreigd door de orkanen als door de zeerovers. Daarom betekende de aankomst van die vloot in Sevilla een onbeschrijflijk grandioos feest, want afgezien van het goud en het zilver van de koning en de particulieren, bracht die vloot ook cochenille mee (de van een Mexicaans insect verkregen scharlakenrode kleurstof), indigo, hout van Campeche, hout van Brazilië, wol, katoen, allerlei soorten leer, suiker, tabak en kruiden, en niet te vergeten de rode peper, gember en Chinese zijde die via Acapulco en de Filipijnen werden aangevoerd.
Lees verder & bestel »

[ top ]

 

WIJ VAN KARAKTER ZIJN VAN ALLE MARKTEN THUIS!

 

gepost op: 16 juni 2009  |  Terug naar nieuwsoverzicht »