Arminius

  Klik hier om af te drukken | Sluit vensterCategorie: Historische Thrillers
Auteur: Robert Fabbri

Arminius

Arminius

ISBN: 978 90 4521 200 5
Uitvoering: 3
Productsoort: Boek
Verschijningsdatum: 1 januari 1970

Het nieuwe, negende deel, in de immens populaire Vespasianus-serie, met de voorlopige titel Keizer van Rome, wordt in januari 2019 verwacht.

Met Magnus, een van de hoofdpersonen in het eerste boek van de Vespasianus-serie, komt Robert Fabbri met zes spannende verhalenn over de Broederschap van de Kruising, en belicht hij een andere kant van de Eeuwige Stad.

Magnus komt uit een lagere klasse, die echter wel verbonden was met de hogere klasse, waar de oom van Vespasianus deel van uitmaakt. Magnus dient als verbindende schakel tussen de twee kanten van Rome.

Magnus verschijnt in juni 2018 en is het onmisbare boek bij de Vespasianus-serie!

De grootste overwinning van één man is de grootste nederlaag van Rome Het jaar 9 na Christus. In de diepten van het Teutoburgerwoud, in een landschap vol diepe ravijnen, verduisterd door oeroude eiken en verscheurd door snelstromende rivieren, leidde Arminius van de Cherusken een bondgenootschap van zes Germaanse stammen tijdens hun grootste overwinning: de bloederige vernietiging van drie Romeinse legioenen.

Diep in het bos werden bijna twintigduizend mannen genadeloos afgeslacht; minder dan tweehonderd van hen zouden ooit terugkeren naar de andere kant van de Rijn. Tot diepe schaamte van Rome verloor zij die dag drie heilige standaarden met daarop in goud gegoten Adelaren. Wat de nederlaag des te vernederender maakte: Arminius was niet opgegroeid in Germania Magna (Groot-Germanië) – hij was opgevoed als een Romein.