Antivirus

  Klik hier om af te drukken | Sluit vensterCategorie: Thrillers
Auteur: Dan.T Sehlberg

Antivirus

Antivirus

ISBN: 978 90 4520 670 7
Aantal Pagina's: 344
Uitvoering: 3
Productsoort: Boek
Prijs: € 19,95 Tijdelijk niet leverbaar

In het indrukwekkende eerste deel van dit tweeluik raakt de vrouw van de Zweedse informaticaprofessor Eric Soderderqvist geinfecteerd met een computervirus.

Om haar te redden gaat hij op zoek naar de maker van het virus, de Libanees Samir Mustaf. Soderqvist weet het antivirus te bemachtigen en weet zijn vrouw Hanna van de dood te redden. Ondertussen duiken er steeds meer besmettingsgevallen op, in Denemarken, Zweden en ook in Nederland. Als blijkt dat Hanna de enige bestaande dosis toegediend heeft gekregen, zijn er verschillende instanties die haar willen lokaliseren. En die hebben niet allemaal even goede intenties.

Als Hanna benaderd wordt door CryoNordic en tijdens een onderzoek dat ze ondergaat de plek herkent waar ze het virus toedient heeft gekregen slaan Eric en zij op de vlucht. Wat volgt is een zinderende achtervolging waarvan de achterliggende belangen groter zijn dan ze in eerste instantie lijken. Die niets ontziende jacht van grote farmaceutische bedrijven op medicijnen voor lucratieve doeleinden en de strijd om de macht in het Midden-Oosten. Dan T. Sehlberg bewijst wederom dat hij over een razendsnelle en scherpe pen beschikt, waarmee hij een thriller van de bovenste plank heeft afgeleverd waarvan het scenario realistischer is dan we durven te denken.