Nieuws

'Bouillon' van Jean Beddington genomineerd voor Gouden Kookboek 2019

Van 8 t/m 17 november is het Kookboekenweek. Ruim een week vieren boekhandel en bibliotheek mooie kookboeken en de liefde voor lekker eten. Daarnaast is ook de verkiezing van kookboek van het jaar en  Bouillon , geschreven door Jean Beddington, is één van de vijf kanshebbers!

Volgens het jurycommentaar is Bouillon: ‘Een geweldig basisboek van een ervaren chef. Als je de inhoud van dit boek onder de knie krijgt, kun je écht koken.’

Op 7 november wordt de winnaar van het Gouden Kookboek bekend gemaakt. 

Grote Nederlandse vrouwenthrillerquiz met Jet van Vuuren

Jet van Vuuren presenteert samen met schijversduo Eva Nagelkerke de eerste 'Grote Nederlandse vrouwenthrillerquiz’! Denk jij alles te weten over vrouwenthrillers? Doe dan mee en maak kans op de nieuwste thrillers van Jet en Eva.

Basta! is de dertiende thriller van Jet van Vuuren en ligt vanaf 23 oktober in de winkel.

 

Praktische informatie

Boekhandel Stumpel

Schutterstraat 18

1315 VJ Almere

 

Zaterdag 2 november

van 14.30 tot 17.00 uur

 

Toegang is gratis

Lezing 'Afscheid van Java' door Arjan Hoks

Op zondag 27 oktober zal auteur Arjan Hoks een lezing geven over zijn boek Afscheid van Java. In dit boek staat het verhaal centraal van zijn grootvader Johannes, die een dagboek bijhield over zijn leven als tabaksplanter, KNIL-sergeant en krijgsgevangene tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de lezing zal Arjan Hoks vertellen over deze bijzondere familiegeschiedenis en brengt hij met zijn persoonlijke verhaal deze periode weer tot leven. 

 

Praktische informatie:

27 oktober

15.00 tot 17.00 uur

Kunstcentrum HeartGallery

Drienerstraat 35, 7551 HK te Hengelo

Toegang is gratis

 

Presentatie 'Cambodja'

Op 15 november bij Waanders In de Broeren zal het kook- en reisboek Cambodja van Frank Alberti feestelijk worden gepresenteerd. Redmond O’Hanlon, bekend geworden van zijn unieke reisverslagen, zal de auteur over zijn reis naar Cambodja interviewen en het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Daarna is er ruimte voor het proeven van Cambodjaanse lekkernijen onder het genot van een drankje.

 

Praktische informatie:

Inloop vanaf 14.45, het programma start om 15.00 en duurt tot 17.00 uur.  Graag aanmelden via marketing@karakteruitgevers.nl.

 

Boekhandel Waanders In de Broeren

Achter de Broeren 1-3

8011 VA Zwolle

 

Vier feest met Jill

Dit najaar zal Jill een extra feestelijke boekhandelstour ondernemen ter ere van haar Jubileumeditie - Tekenen met Jill. Wil jij hier ook bij zijn? Kijk hieronder of ze bij jou in de buurt in een boekhandel langskomt!

 

Praktische informatie:

 

5 okt    

10:30 tot 12:30 uur

Boekhandel Mondria te Mijdrecht 

 

5 okt 

14:30 tot 16:30 uur   

Boekhandel Stumpel Grote Noord te Hoorn 

 

6 okt    

13:00 tot 15:00 uur

Schellen te Veghel 

 

12 okt  

11:30 tot 13:30 uur

Broekhuis te Oldenzaal 

 

12 okt

14:30 tot 16:30 uur   

Broekhuis te Enschede 

 

13 okt  

13:00 tot 15:00 uur

Paard van Troje te Goes 

 

16 nov

13:00 tot 15:00 uur

Van Kemenade te Breda 

 

23 nov  

11:30 tot 13:30 uur

Readshop Oranjerie te Apeldoorn 

 

23 nov

14:30 tot 16:30uur

Intertoys te Twello 

 

24 nov  

14:00 tot 16:00 uur

Cruyff Speelgoed te Purmerend 

Tokyo van Tim Anderson genomineerd voor de BBD&PA

Tokyo stories  van Tim Anderson is genomineerd voor de British Book Design & Production Awards onder de categorie Lifestyle Illustrated. In het Nederlands is dit boek verschenen onder de titel Tokyo.

Chef Tim Anderson heeft zich door bekende en minder bekende (thuis)chefs in Tokyo laten inspireren en neemt je mee op een culinaire tour langs de boulevards en de achterafstraatjes. De uiteenlopende recepten, van traditioneel fastfood tot experimentele gerechten van topklasse, worden afgewisseld door prachtige illustraties en fotografie. 

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.  Ok Lees meer