Nieuws

Lezing Leraar in oorlogstijd

Op 9 mei zal Mart Benders bij boekhandel Blankevoort te Amstelveen een lezing houden over haar nieuwe boek Leraar in oorlogstijd. Haar vader, Johan Benders, was docent op het Amsterdams Lyceum en raakte daar betrokken bij het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toen hij in 1943 gearresteerd werd, was hij bang om door te slaan onder de druk van de Duitsers en besloot hij een einde te maken aan zijn leven. Enkele maanden daarna werd Mart geboren. Tijdens de lezing zal Mart vertellen over de zoektocht naar haar verleden en hoe ze haar vader uiteindelijk een waardige plek heeft kunnen geven in haar herinnering en daarmee ook het collectief geheugen. De inloop is vanaf 19:30 uur, en de lezing start om 20.00 uur.

 

Praktische informatie:

Boekhandel Blankevoort

Rembrandtweg 649-651

1181 GV  Amstelveen

 

9 mei vanaf 19.30

Graag aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl.

Lezing: Bouw je eigen Tiny House door Noortje Veerman

Op donderdag 23 mei geeft Noortje Veerman bij Boekhandel Verkaaik te Gouda een lezing over haar nieuwe boek Bouw je eigen Tiny House, dat ze samen met Jan-Willem van der Male schreef. Tiny Houses zijn woningen van niet meer dan 50 vierkante meter. Het zijn volwaardige woningen, maar dan in het klein. Bij het ontwerp en de bouw wordt slim gebruik gemaakt van ruimte en innovatieve technologieën. Een Tiny House is zelfvoorzienend en ‘off-the-grid’ te maken, waardoor je niet afhankelijk bent van derden voor je elektra en water. Tijdens de lezing leer je meer over de mogelijkheden en kan je al je vragen kwijt bij Noortje. Zien we je ook daar?

 

Praktische informatie:

Boekhandel Verkaaik

Lange Tiendeweg 35

2801 KE Gouda

 

19:30 tot 21:00

Kosten: €2,50 (incl. consumptie)

Aanmelden via info@boekhandelverkaaik.nl

Boekpresentatie: Bouw je eigen Tiny House

Noortje Veerman, Jan-Willem van der Male en Karakter Uitgevers nodigen u van harte uit voor de boekpresentatie van Bouw je eigen Tiny House op 2 mei aanstaande bij boekhandel Bosch&deJong. De inloop is vanaf 18.00 uur, het programma start om 18.30 uur.

 

Praktische informatie:

Boekhandel Bosch&deJong

Veerlaan 19d

3072 AN Rotterdam

Donderdag 2 mei van 18.00 – 21.00 uur

 

Graag aanmelden voor 18 april via Hannah.Bezemer@karakteruitgevers.nl

 

 

Jill Schirnhofer op #Familyfirst

Mis dit niet! Zondag 21 april (1ste paasdag) is Jill Schirnhofer te gast op het gezelligste dagje uit voor de familie, # Familyfirst.  Met optredens van diverse artiesten.

Zie onderstaande link:

https://www.women-united.nl/

>https://www.women-united.nl/">https://www.women-united.nl/

 

Boekpresentatie: Pain au Chocolat van Ellen De Vriend

Zaterdag 20 april bent u van 13.30 tot 15.30 uur van harte welkom bij boekhandel Het Paard van Troje in Goes voor de boekpresentatie van Pain au Chocolat, de nieuwste thriller van Ellen De Vriend.

Boekhandel Het Paard van Troje
Lange Vorststraat 2 te Goes

 

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.  Ok Lees meer