Manuscripten

Het insturen van een manuscript

Als u een manuscript naar Karakter Uitgevers wilt sturen, verzoeken wij u de volgende richtlijnen aan te houden:

• Als u uw manuscript in geprinte vorm aanlevert, doe dat dan in een goed leesbaar lettertype, enkelzijdig, regelafstand anderhalf, op A4. Ons postadres is: Karakter Uitgevers B.V. t.a.v. de redactie Postbus 70 1420 AB Uithoorn.

• U kunt uw manuscript ook per e-mail naar ons versturen: info@karakteruitgevers.nl.

• Met het manuscript dient u ook een begeleidende brief te sturen, waarin u beschrijft wie u bent, waarom u zich tot Karakter wendt, wat de titel is van uw manuscript is en tot welk genre het behoort. Wij geven bijvoorbeeld geen poëzie, fantasy, sciencefiction of horror uit. Oriënteer u eerst goed op onze website voor de genres die wij wel uitgeven.

• Ook dient u een synopsis mee te sturen. Daarin beschrijft u in het kort de inhoud van het manuscript, de verhaallijn, de personages, de structuur en de setting van het verhaal (tijd, plaats, land, etc.). • Indien u het manuscript retour wenst te ontvangen, voeg dan een aan uzelf geadresseerde en voldoende gefrankeerde envelop bij. Manuscripten zonder retourenvelop worden na beoordeling niet teruggestuurd.

• Gezien de grote stapels inzendingen die ons bereiken, kan het enkele weken tot enige maanden duren voordat u een reactie van ons krijgt. Wij sturen u geen uitgebreid beoordelingsrapport. Als u prijs stelt op een onderbouwde beoordeling, kunt u zich wenden tot een gespecialiseerd manuscriptbeoordelingsbureau. Over afgewezen manuscripten kan niet worden gecorrespondeerd en/of getelefoneerd.

• Bewaart u zelf altijd het origineel of een kopie van het manuscript. Karakter aanvaardt geen aansprakelijkheid voor het zoekraken van manuscripten.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.  Ok Lees meer