Vegeterranean

Vegeterranean

Vegeterranean — Alberto Musacchio & Malu Simoes

€ 21,50

Uitverkocht
Best vertaalde kookboek 2008

Op een heuvel in een olijfboomgaard in Umbrë, Italië staat de Azienda Agrituristica Montali: het beste vegetarische hotel ter wereld. Hier serveren Alberto Musacchio en zijn vrouw Malu Simöes authentieke Italiaanse vegetarische gerechten waar je je vingers bij aflikt. Dit is vegetarisch koken op zijn best - culinair, innovatief en opwindend!

Antoinette Hertsenberg (bekend van de TROS-programma's Radar en Opgelicht) belandde geheel toevallig in dit hotel, en raakt geïnspireerd en bevlogen door de manier waarop Alberto en Malu hun bedrijf runnen en de vegetarische keuken een geheel nieuwe invulling geven. In het boek doet ze onder meer een persoonlijk verslag van de kookcursus die volgde in Montali.

Wat Vegeterranean zo wezenlijk anders maakt zijn de gastronomisch en culinair hoogstaande recepten. Italiaanse klassiekers als calzone, ravioli, gnocchi en lasagne worden getransformeerd tot stijlvolle, eigentijdse - en bovenal vegetarische - gerechten, terwijl recepten als Fagottini di Pasta Sfoglia Farcite con Couscous (bladerdeegenvelopjes met couscousvulling) en Cappucini di Asparagi (asperge-cappuccino) laten zien hoe inventief en opwindend de vegetarische keuken in de loop der tijd is geworden.

PRIJZEN:

Het Lintje van de Boekverkoper 2009

Het boek Vegeterranean van Alberto Musacchio en Malu Simões viel is in de prijzen gevallen bij de Gourmand World Cookbook Awards 2008, in één NL categorie: ‘Best Translation Cookbook’, en ook in Engeland, namelijk: ‘Best Vegetarian Cookbook’.

Tevens is Vegeterranean zojuist bekroond met Het Lintje van de Boekverkoper 2009.

Negen boekverkopers selecteerden acht non-fictie titels waar zij met meerderheid van stemmen enthousiast over zijn. CPNB-directeur Henk Kraima zei in zijn toespraak afgelopen dinsdag op de persbijeenkomst voor Het Lintje dat het gaat om ‘het oorspronkelijk en kwalitatief informatieve boek dat door een goede combinatie van tekst en beeld de geïnteresseerde lezer wijzer maakt over een onderwerp waarvoor hij geen specifieke opleiding heeft genoten.'

Jurycommentaar: "Dit boek werd als enige unaniem gekozen door de commissie ‘door de actualiteitswaarde (gezond en bewust koken) en de overtuigingskracht."

 

 

 


ISBN: 978 90 6112 886 1

Aantal pagina's: 302

Uitvoering: Gebonden

Verschenen: 01-04-2008

Meer van de auteur(s):

Vegano cucino italiano