Rook!

Rook!

Rook! — Steven Raichlen

€ 15,00
In Rook! staat het roken van vlees, vis, gevogelte en groente centraal. Er wordt onderscheid gemaakt tussen warm-roken (kippers en ham) en koud-roken (zoals mozzarella affumicata en Scandinavische zalm).

Raichlen richt zich niet uitsluitend op het roken van vis en vleeswaren maar ook op zeevruchten, gerookte cocktails, specerijen en desserts, alles komt aan bod. Hij laat zien hoe je kunt variëren in verschillende rooksmaken hoe je verschillende barbecues en rookkasten kunt gebruiken en dat de mogelijkheden voor gerookte gerechten eindeloos zijn, denk aan cheesecake, room, mayonaise, boter en ijs.

Steven Raichlen introduceert in Rook! Culinair roken op de BBQ en in andere rookkasten 7 stappen die je - als je ze goed in acht neemt - het beste resultaat garanderen voor je gerookte gerechten.

1. Kies de smoker die bij je past (barbecue, Green Egg, Kamado, rookoven) 2. Kies de juiste brandstof (soort hout, kolen, etc.) 3. Zorg dat je het juiste gereedschap bij de hand hebt 4. Breng je gerecht op smaak (met rubs, infusers, marinades, etc.) 5. Kies de rookmethode die bij je gerecht past 6. Stook het vuur op tot het de gewenste hoeveelheid rook geeft 7. Leer wanneer je gerecht precies de juiste gaarheid en rokerigheid heeft


ISBN: 978 90 4520 937 1

Aantal pagina's: 304

Uitvoering: Gebonden

Verschenen: 09-06-2016

Meer van de auteur(s):

Vuur!

Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ (in herdruk)

De beste BBQ-recepten ter wereld (in herdruk)

BBQ-sauzen, rubs en marinades (in herdruk)

Vegetarisch barbecueën

Rook!