Gehaktballen

Gehaktballen

Gehaktballen — Jez Felwick

€ 19,95




Iedereen heeft wel een recept voor een gehaktbal in zijn culinaire repertoire. Vaak is dit een recept dat al generaties lang doorgegeven wordt. Maar een gehaktbal hoeft al lang niet meer van alleen gehakt gemaakt te zijn, en ook internationaal zijn er talloze verrassende en vooral zeer smakelijke varianten op de ouderwetse gehaktbal te vinden. Denk aan slavinken (oer-Hollands, maar o zo lekker!), great balls of fire (een lekker pittige balletje) of Lamsballen met rozemarijn en knoflook. Ballen met verschillende viscombinatie als zalm-en-wasabi-ballen, tonijnballen met gember of koriander-krabballen.Natuurlijk mogen de vega-varianten als balafel (falafel, maar dan net even anders), courgette-aspergeballen en zoete-aardappelballen niet ontbreken.


Naast originele recepten voor spannende ballen, geeft Jez Felwick talloze recepturen voor dips (guacamole, mayonaise) sauzen (champignon-, barbecue- blauwekaas- en kokosnootcurrysaus), jus en bouillons. Ook een briljante puree, heerlijk knapperig gebakken polenta, diverse salades en gratins en warme groentegerechten ontbreken niet, waardoor Gehaktballen genoeg inspiratie biedt voor lang genieten van culinaire, ronde hoogstandjes.


ISBN: 978 90 4520 070

Aantal Pagina's: 168

Uitvoering: Gebonden

Verschenen: 10-06-2013

Meer van de auteur(s):

Gehaktballen