Indische keukengeheimen

Indische keukengeheimen

Indische keukengeheimen — Jeff Keasberry

€ 24,99

Uitverkocht
Jeff Keasberry onthult familierecepten en verhalen van 3 generaties Keasberry. Het gaat om authentieke specialiteiten waarmee hij is opgegroeid, zoals die geserveerd werden in het restaurant Djokja en tot op de dag van vandaag in huiselijke kring worden genoten. De recepten zijn overgedragen door Jeffs moeder Jessy, die ruim dertig jaar als chef-kokkin en gastvrouw werkzaam was in het restaurant en worden aangevuld met verfijnde recepten van oma Keasberry (die u wellicht kent van de bestseller Oma Keasberry’s Indische keukengeheimen) en Jeffs vader Billy.

 

Gedurende 350 jaar koloniale intimiteit in het voormalig Nederlands-Indië is niet alleen een mengcultuur ontstaan, maar ook een van de oudste fusionkeukens ter wereld. De rijke, gevarieerde keuken heeft blootgestaan aan zowel oosterse als westerse invloeden, waarin het beste van beide continenten is verenigd. In Indische keukengeheimen worden de ontstaansgeschiedenis van de Nederlands-Indische keuken in Nederland, het gebruik van de unieke ingrediënten, de eetgewoonten en veel handige kooktips en serveersuggesties voor verschillende gelegenheden beschreven.

 

Indische keukengeheimen is een bron van inspiratie voor iedere culinaire avonturier en fijnproever die belangstelling heeft voor koken, maar ook voor iedereen die een connectie heeft met voormalig Nederlands-Indië.

 

In Indische keukengeheimen vindt de lezer meer dan 110 overheerlijke en eenvoudig te volgen recepten, wetenswaardigheden en gebruiken, doorspekt met persoonlijke herinneringen en historische foto’s. Het is een boek over  lekker eten dat de lezer het gevoel geeft ‘erbij te horen’, en ‘deel uit te maken van de unieke Indische cultuur’.


ISBN: 978 90 4520 274 7

Aantal pagina's: 250

Uitvoering: Gebonden

Meer van de auteur(s):

Alle Indische keukengeheimen

De nieuwe Indische keuken

Indische keukengeheimen