Bakken met kennis

Bakken met kennis

Bakken met kennis — Eke Marien

€ 29,99
Bakken met kennis is de gids om de juiste technieken voor het bakken van koek, gebak, taart en brood onder de knie te krijgen en om achter 'het waarom van deze technieken te komen. De focus ligt op het bakproces in de oven en minder op de bewerkingen na het bakken.

Bakken met kennis leert je aan welke touwtjes je kunt trekken om je bakresultaten te perfectioneren. In het theoretische deel besteedt Marien aandacht aan de functie van de belangrijkste ingredienten van de meeste baksels (bloem, eieren, water, lucht en vet) en de wijze waarop ze met elkaar samenwerken tijdens het bakken. Ook worden in dit deel de natuurkundige (fysische) aspecten van bakken behandeld en de essentiële materialen die je nodig hebt om goed te kunnen bakken. In het tweede praktische gedeelte wordt de theorie gekoppeld aan 80 recepten ingedeeld naar soort. Bij de diverse soorten gebak wordt de functie van de ingrediënten verduidelijkt door een indeling te maken naar de texturen: luchtig, smeuig, krokant, bros (knapperig en luchtig) en taai.

Elk recept zal afsluiten met een theoretisch kader: ‘wat dit recept ons leert' Bakken met kennis zal ook online uitgediept worden op www.kokenmetkennis.nl. Hier zal de theorie in blogs verder worden uitgewerkt. Mariën geeft hier extra recepten voor het maken van glazuren, vullingen en decoraties voor de taarten uit het boek (dit om de focus in het boek op het bakproces te houden). Ook komen er extra bakrecepten en instructievideo’s voor technieken online te staan.


ISBN: 978 90 4521 118 3

Aantal pagina's: 240

Uitvoering: Gebonden

Verschenen: 20-10-2016

Meer van de auteur(s):

Bakken met kennis