Nieuws

Koken met kennis

Koken met kennis - Eke Marien - Jan Groenewold

€ 22,50



In 2007 kwam het boek Cook & Chemist van kok Eke Mariën en chemicus Jan Groenewold uit en was direct een doorslaand succes. In hun boek laten Mariën en Groenewold de wetenschap achter het koken zien. Het idee hierachter is dat je een betere kok wordt, als je begrijpt wat er in je pannen gebeurt.

Samen hebben Mariën en Groenewold tal van tests en onderzoeken gedaan, met steed de achterliggende vraag: hoe krijgen we het lekkerste resultaat? Of het nu gaat om het bakken van de ultieme steak, het frituren van de lekkerste patat of het vangen van aroma's in sauzen, steeds weer laten zij zich leiden door hun eigen enthousiasme en nieuwsgierigheid en vinden antwoorden op de meest uiteenlopende vragen:

Waarom wordt biefstuk malser als je hem marineert in kiwi?

Waarom kun je asperges beter garen in olie dan in water?

Waarom voeg je bouillon in gedeeltes toe aan risotto?

Waarom moet je frites schudden tijdens het bakken?

Waarom plakt pasta gekookt in zout water minder?

Waarom schift de ene saus wel en de andere niet?

Eke Mariën en Jan Groenewold vormen samen het duo Cook & Chemist. Mariën is culinair freelancer en werkt voor diverse bladen. Hij ontwikkelt receptuur en werkt als foodstylist. Groenewold is universitair wetenschapper en adviseert bedrijven.







Categorie:Koken & Vega

ISBN: 978 90 4520 421 5

Aantal Pagina's: 260

Uitvoering: Gebonden

Meer van de auteur(s):

Bakken met kennis

Gebonden

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.  Ok Lees meer