Winefood Nu 10,00

Winefood Nu 10,00

Winefood Nu 10,00 — Dana Frank & Andrea Slonecker

van € 15,00 voor € 10,00
Wijnliefhebbers en chefs ontdekken graag een breder scala aan wijnen die perfect matchen met hun favoriete gerechten. In WineFood hebben sommelier en chefkok Dana Frank en Andrea Slonecker zich laten inspireren door heerlijke en betaalbare wijnen die prachtig samengaan met de 75 recepten voor de mooiste brunches, salades, vegetarische gerechten, picknicks, doordeweekse maaltijden en etentjes met vrienden.  

Elk recept begint met een kort overzicht van de wijnsoort waarop het is gebaseerd, een beschrijving van de druiven, de landen van herkomst en een korte uitleg over hoe de wijn de smaken en texturen van het gerecht ondersteunt en aanvult. Bij elke wijnsoort worden verschillende wijnhuizen getipt. Dit helpt de kok bij het vinden van een ruime keuze aan wijnen bij de slijter, supermarkt en op internet. Frank en Slonecker geven zelfs een wijnpiekbrief, een les in wijnetiketten lezen, een korte cursus ‘wijnproeven als een pro’, en geven voorbeelden van wijnsoorten die matchen met de authentieke gerechten.  

WINE FOOD bevat meer dan 75 prachtige sfeerbeelden, receptfoto’s en 20 waterverfillustraties. Het is een leerzaam, praktisch, leuk en vooral heerlijk boek voor iedere wijndrinker.

‘Eindelijk een boek waarbij wijn een essentieel onderdeel van het diner is!’ -Jon Bonné, auteur van The New Wine rules

‘Dit boek gaat over precies het soort diner waarvoor ik hoop te worden uitgenodigd.’ -Jordan Mackay, coauteur van The Sommelier’s Atlas of Taste


ISBN: 978 90 4521 500 6

Aantal pagina's: 258

Uitvoering: Gebonden

Verschenen: 25-10-2018

Meer van de auteur(s):

Winefood Nu 10,00