Jörg Kastner


‘Meeslepend ...Mooi is hoe Kastner politiek, cultuur en godsdiensttwist samen laat vallen met de donkere kanten die elk mens in zich heeft. Een ontroerend boek’ Brabants Dagblad.

De tulp van het kwaad
De tulp van het kwaad
Jörg Kastner

Grote paperback, 15,5 x 23,5 cm
300 pag.
ISBN 978 90 6112 780 2
Prijs: € 19,95

 

Amsterdam 1671. Het is nog maar kortgeleden dat de Nederlanden in de ban waren van de tulpenkoorts. Gewaagde speculaties met tulpenbollen hebben vele burgers in de afgrond gestort. Maar toch komen ook nu nog wekelijks 'De tulpenvereerders' samen, in een exclusieve club.

Als op zekere avond een eerbiedwaardig lid van deze club, bankier Balthasar de Koning, zich op weg naar huis begeeft, wordt hij door een vreemde vrouw aangehouden - en brutaalweg neergestoken. Amsterdam is in rep en roer. De Koning is al de tweede dode die een zeldzaam bloemblad in zijn hand houdt.

Inspecteur Jeremias Katoen leidt het onderzoek, dat hem op het spoor van een extreem zeldzame en gevaarlijke tulp zet, die ooit uit het Ottomaanse rijk werd gestolen. Een duivelse plant die iedereen die hem te na komt het verstand laat verliezen...

Een superspannende plot gesitueerd in de Gouden Eeuw, vol geschiedkundige details en wetenswaardigheden: met De tulp van het kwaad levert bestsellerauteur Jörg Kastner opnieuw, na Het blauw van Rembrandt, een intrigerende historische thriller over een bijzondere periode uit de onze vaderlandse geschiedenis.

Het ware kruis
Het ware kruis
Jörg Kastner

Grote paperback, 15,5 x 23,5 cm
300 pag.
ISBN 978 90 6112 057 5
Prijs: € 18,95

 

1798. Napoleon heeft Caïro veroverd. In zijn gevolg bevinden zich kunstenaars en wetenschappers, die de geheimen van het vreemde land moeten doorgronden. Onder hen bevindt zich de jonge tekenaar Bastien Topart.
Als deze met een escorte op een woestijntempel stuit, zijn ze getuige van een gruwelijke ceremonie: op een altaar willen mannen die gekleed zijn als kruisridders een jonge vrouw offeren. Slechts ternauwernood lukt het de Fransen de ridders te verslaan en de geheimzinnige vrouw, genaamd Ourida, te redden.
De Fransen nemen Ourida mee naar Caïro, waar het gevaar in alle hoeken schuilt: vage gestalten sluipen om het huis, en er wordt een moord gepleegd. Maar bovenal wordt Bastien door heftige dromen geplaagd waarin hij een middeleeuwse ridder is die tegen een overmacht van Arabieren strijdt. In al deze dromen speelt één machtige relikwie, het Ware Kruis, een belangrijke rol. Dan wordt Bastien duidelijk dat hij door een geheimzinnige band uit het verleden met de gebeurtenissen in de tempel is verbonden ...

Welke invloed had Mozarts opera Die Zauberflöte op twee rivaliserende VRIJMETSELAARSLOGES?

‘Een spannende reis door de tijd, een magische liefdesroman en een pakkende historische thriller.’ Der Spiegel.

Het Mozart-mysterie
Het Mozart-mysterie
Jörg Kastner

Inclusief gratis cd met hoogtepunten uit Die Zauberflöte van Mozart

Oorspronkelijke titel: Sonnenkreis
Grote paperback, 15,5 x 23,5 cm
320 pag.
ISBN 978 90 6112 195 4
Prijs: € 19,95
Meer informatie »

Op mysterieuze wijze komt een jonge sopraan tijdens de repetities van Mozarts opera Die Zauberflöte in het Wenen van de 18e eeuw terecht. Want door onverklaarbare omstandigheden verliest zij het bewustzijn en komt ze weer bij in het jaar 1791 in het lichaam van hoedenmaakster Luise Heuler. Kort daarop is ze getuige van een moord op een jonge vrouw en wil het toeval dat ze Mozart zelf tegenkomt, samen met theaterdirecteur Emanuel Schikaneder. Vanaf het eerste moment voelen Luise en Mozart zich tot elkaar aangetrokken.

Dan komt Luise op het spoor van een samenzwering van Vrijmetselaars rond Mozarts meesterwerk Die Zauberflöte. Twee rivaliserende Geheime Loges bestrijden elkaar op leven en dood. Steeds verder dringt zij tot de geheimen van dit Vrijmetselaarsconflict door, waar ook Mozart zelf deel van uitmaakt.

En dan blijkt dat de opera zelf de sleutel tot het conflict is en dat de symboliek van de compositie een magische werking heeft in de strijd tussen goed en kwaad...

 

Het Mozart-mysterie

Lees hier alvast een voorpublicatie van Het Mozart-mysterie van Jörg Kastner.
[Hoofdstuk 1 in PDF formaat]

[ Ga naar boven ]

 

Boekrecensies

'This is a magical love story, a dazzling costume drama, and a gripping thriller peppered with historical allusions. Kastner’s eighteenth-century tale of the secret surrounding Mozart’s famous opera is delightfully seductive.'
- AVA international

'Een spannende historische roman waarin waarheid en fictie op een geloofwaardige manier met elkaar verweven zijn.'
- Nouveau

 

Interessante links

[ Ga naar boven ]

 

De EngelenburchtDe Engelenburcht

Oorspr. titel: Der Engelsfluch

Er vindt een schisma plaats in de Katholieke Kerk: in Napels vestigt zich tegenpaus Lucius IV, over wie duistere geruchten circuleren en die uit het noorden van Toscane zou komen. Daar, in het gebied van de Etrusken, de oorspronkelijke bewoners van Italië, wil journaliste Elena Vida zijn verleden onderzoeken. En daarbij stuit ze, in het bergdorpje Borgo San Pietro, op mensen met magische krachten.

Tegelijkertijd krijgt haar vriend Alexander Rosin, die uit de Zwitserse Garde gestapt is en nu ook voor de krant werkt, het verzoek van paus Custos om met de Romeinse politie naar de dader van een reeks gruwelijke moorden te zoeken. Moorden waarvan de slachtoffers allen in verband gebracht kunnen worden met de Vaticaanse Geloofscongregatie en het pauselijke Geheime Archief...

Meer informatie »
Aantal Pagina's: 368
Uitvoering: Grote paperback 15,5 x 23,5 cm
ISBN: 978 90 6112 335 4
Prijs: € 17.99

[ Ga naar boven ]

 

Het blauw van RembrandtHet blauw van Rembrandt


Oorspr. titel: Die Farbe Blau

Wat is de kleur van het kwaad?

Amsterdam in het jaar 1669. De jonge schilder Cornelis Suythof, een groot bewonderaar van de meesterschilder Rembrandt, werkt als bewaker in het rasphuis - de gevangenis van Amsterdam - omdat hij als kunstenaar nog geen droog brood kan verdienen. Dan wordt de stad opgeschrikt door een aantal raadselachtige gebeurtenissen: een gerespecteerde 'blauwverver' wordt gevangengenomen omdat hij zijn hele gezin op gruwelijke wijze heeft vermoord. En korte tijd later wordt ook Cornelis' beste vriend Ossel gevangengezet onder verdenking van moord op de vrouw met wie hij samenleeft.

Cornelis ontdekt dat op het moment van beide moorden hetzelfde schilderij in de nabijheid van de moordenaars was; een schilderij in de stijl van Rembrandt, maar met gebruik van een indringende kleur blauw die Rembrandt zelf nooit zou gebruiken. En wanneer dit 'dodelijke doek' vervolgens op mysterieuze wijze verdwijnt, besluit Cornelis in de leer te gaan bij de oude, verbitterde meester.

In een labyrint van broeierige samenzweringen, prostitutie en mysterieuze verdwijningen, met als middelpunt het blauwe schilderij dat de bezitters ervan tot irrationele razernij drijft, ziet Cornelis zich voor de schijnbaar onmogelijke taak dit dodelijke raadsel op te lossen.

In de historische thriller Het blauw van Rembrandt is de mengeling van waarheid en fictie werkelijk adembenemend. Want volgens de overlevering raadde Rembrandt zelf zijn toeschouwers af om té dicht in de buurt van zijn schilderijen te komen omdat dat wel eens gevaarlijk zou kunnen zijn...

Meer informatie »
Aantal Pagina's: 344
Uitvoering: Paperback
ISBN: 90 6112 384 4
Prijs: € 17.99

 

De Christus-smaragdDe Christus-smaragd

Oorspr. titel: Der Engelspapst

Een dubbele moord in het Vaticaan schokt de gemoederen. Heinrich Rosin, kolonel van de Zwitserse Garde, en zijn vrouw Juliette, worden dood in hun huis aangetroffen.

In zijn onderzoek naar de ware toedracht van de moord dringt garde-adjudant Alexander Rosin, de neef van het slachtoffer, in samenwerking met de jonge Romeinse journaliste Elena Vida, diep door in de machtsstructuur van het Vaticaan. Een geheim genootschap dat zich de 'Kring van Twaalf' noemt en een vergeten manuscript uit de Renaissance brengen het tweetal op het spoor van een eeuwenoud complot. In dit document wordt verteld over de avonturen van de befaamde goudsmid Benvenuto Cellini en van een legendarische smaragd met de mysterieuze naam de 'Ware Gelijkenis van Christus'.

De mysterieuze Kring van Twaalf, die het geheim van de smaragd eeuwenlang heeft bewaard, blijkt gelieerd te zijn aan een grote religieuze orde die zichzelf 'Totus Tuus' noemt. En aan het hoofd van beide organisaties staat een man van wie Alexander jarenlang geloofd heeft dat hij dood is. Zijn eigen vader...

Meer informatie »
Aantal Pagina's: 394
Uitvoering: Paperback
ISBN: 90 6112 035 7
Prijs: € 17.99

 

 

De auteur

de auteur: Jórg Kastner

Jórg Kastner

Ik heb veel geluk gehad...
De ene schrijver moet zich in alle mogelijk bochten wringen om een uitgever te vinden, de ander loopt er bij toeval tegenaan. De Duitse thrillerauteur Jörg Kastner is een van de gelukkigen die bij die laatste groep hoort. "Ik ben een grote fan van Karl May, de Duitse schrijver van verhalen over comboys en indianen. Ik heb een korte biografie van hem geschreven. De uitgever vroeg me vervolgens of ik wilde schrijven voor de Jerry Cotton-serie. Dat zijn die boekjes die je bij de kiosk van het station ziet liggen. Elke week een nieuw avontuur. Er werken acht auteurs aan en ik was daar een paar jaar een van. Het is een goede oefening om te leren schrijven en ik kon er van leven. In mijn vrije tijd schreef ik aan mijn eigen boek."

Lees de volledig interview op Crimezone.nl

[ Ga naar boven ]


Op deze pagina

Meer boeken

Inclusief gratis cd