Andreas Eschbach

De Rijkdom van Saoed

Opnieuw een superspannende thriller van de auteur van Het Messias-mysterie en De erfenis van Fontanelli.

‘Eschbach mag gerust de Europese Michael Crichton genoemd worden.’- Der Spiegel.

De Rijkdom van Saoed
De Rijkdom van Saoed
Andreas Eschbach

Oorspronkelijke titel: Ausgebrannt
Grote paperback, 15,5 x 23,5 cm
Omvang: 550 pag.
ISBN: 978 90 6112 286 9
Prijs: € 19,95

Een supergeraffineerde thriller over de GESCHIEDENIS van de OLIE-INDUSTRIE. De mensheid staat voor een grote uitdaging: de aardolievelden raken uitgeput. Het einde van de wereld die wij kennen, dient zich aan ...

Lees hier alvast een voorpublicatie van De Rijkdom van Saoed van Andreas Eschbach.
[in PDF formaat]

Jezus' graf gevonden?
Midprice-editie van een bestseller

Tegelijk met De rijkdom van Saoed, de nieuwe blockbuster van Andreas Eschbach, verschijnt de langverwachte midprice-editie van Het Messias-mysterie, die al meer dan 60.000 keer over de toonbank ging!

Het Messias-mysterie
Het Messias-mysterie
Andreas Eschbach

ISBN: 978 90 6112 356 9
Prijs: € 12,50

Een titel die des te meer in de belangstelling staat vanwege de nieuwe, spectaculaire documentaire The Lost Tomb of Jesus van de bekende Amerikaanse filmmaker James Cameron (o.a. bekend van Titanic), waarin hij beweert het graf van Jezus gevonden te hebben.

[ Ga naar boven ]

De Rijkdom van Saoed
De Nobelprijs
Andreas Eschbach

Oorspronkelijke titel: Der Nobelpreis
Grote paperback, 15,5 x 23,5 cm
Omvang: ca. 550 pag.
ISBN: 978 90 6112 055 1
Prijs: € 19,95

"Ik ben slechts de bode," zei de man. Hij stak zijn hand uit, en schoof de koffer een fractie dichter naar Hans-Olof Andersson toe. "De mensen die mij sturen, hebben me opgedragen u deze som geld - drie miljoen Zweedse kronen in contanten - aan te bieden, als u bij de komende stemming over de Nobelprijs voor geneeskunde op professor Sofía Hernández Cruz stemt." Hans-Olof Andersson staarde de man perplex aan. Alleen al het idee dat iemand simpelweg met een koffer vol geld het kantoor van een lid van het Nobelgenootschap binnenliep in de serieuze veronderstelling dat die persoon zich zonder meer zou laten omkopen, was lachwekkend. Maar dat deze poging tot omkoping uitgerekend Sofía Hernández Cruz betrof, grensde aan het absurde."

 

De Nobelprijs

Lees hier alvast een hoofdstuk uit De Nobelprijs van Andreas Eschbach. [Hoofdstuk 3 in PDF formaat]

De Nobelprijs staat wereldwijd hoog aangeschreven, dus is elk vermoeden van manipulatie met deze prijs zeer zorgwekkend. Als de gerenommeerde Zweedse Academie al niet ongevoelig is voor chantage en beïnvloeding, wie dan nog wel? In De Nobelprijs van Andreas Eschbach wordt de lezer gevangen in een net van leugens en bedrog in het spoor van een hoofdpersoon die speciaal uit de gevangenis wordt gehaald om zijn gekidnapte nichtje terug te vinden. Met wie heeft haar bezorgde vader zich ingelaten en tot welke prijs? De geraffineerde plot van deze spannende thriller voert genadeloos naar een superverrassend einde.

[ Ga naar boven ]

 

Tekstfragment van De Nobelprijs

Op de luchthaven van Milaan stort een vliegtuig van Scandinavian Airlines neer met aan boord drie leden van het comité dat verantwoordelijk is voor de Nobelprijs voor geneeskunde. Vlak vóór de stemming brengt een onbekende een bezoekje aan het kantoor van professor Hans-Olof Andersson, eveneens lid van het comité, en biedt hem veel geld om op een bepaalde kandidaat te stemmen; een aanbod dat hij verontwaardigd afwijst. Kort daarop wordt zijn 14-jarige dochter Kristina ontvoerd met als doel de keuze van Andersson op deze wijze te beïnvloeden.

Vertwijfeld besluit Andersson om toe te geven aan de wil van de onbekende. Onder andere omdat hij ontdekt dat hij slechts een kleine schakel in een veel groter complot is en dat blijkbaar talrijke andere comitéleden op de loonlijst van zijn chanteur staan. In eerste instantie wendt hij zich tot de politie, maar hij ontdekt tot zijn ontzetting dat hij hiervan geen hulp hoeft te verwachten. Dan wendt hij zich tot een ambitieuze, jonge journalist, die een paar dagen later onder mysterieuze omstandigheden om het leven komt...Ten slotte kan hij nog maar één uitweg bedenken: de hulp in te roepen van zijn zwager Gunnar Forsberg, die echter al 6 jaar in de gevangenis zit voor inbraak en bedrijfsspionage.

Gunnars speurtocht naar Kristina's ontvoerders ontaardt al snel in een duizelingwekkende odyssee door een zeer on-Nobelprijswaardig gebied waar talloze catastrofes op de loer liggen. Telkens weer blijkt dat de tegenpartij sneller is en - wonderlijk genoeg - over belangrijke informatie van zijn handel en wandel beschikt. Zo ontkomt hij bij een inbraak maar ternauwernood aan arrestatie. Maar met behulp van een oude vriend, een Russische computerfreak, komt hij dan toch op het spoor van Kristina, dat echter naar een heel andere plaats voert dan hij ooit had verwacht. Langzaam maar zeker sluit het net zich en uiteindelijk blijft de lezer met het beklemmende gevoel zitten dat niemand meer te vertrouwen is...

[ Ga naar boven ]

 

Interessante links

 

 

De Duitse boekhandel over De Nobelprijs

'Zal ik deze nieuwe Eschbach aan mijn klanten aanraden? Maar natuurlijk! Deze thriller voor fijnproevers zal zelfs de meest verwende lezer voor zich winnen.'
- Olaf Drechsler, boekhandel Thalia

'Eschbach wordt steeds beter! En dat ik in zijn boek zoveel over de achtergronden van de Nobelprijs te weten kom, is mooi meegenomen.'
- Christa Peters, Sternboekhandel

'Superspannend en met een verrassing op het eind. Doet me denken aan Baldacci.'
- Karl Oberlander, boekhandel Aken

[ Ga naar boven ]

 

Het Messias-mysterieHet Messias-mysterie

Oorspr. titel: Das Jesus Video

De vondst van raadselachtige documenten in een eeuwenoud graf; dubieuze bemoeienissen van het Vaticaan; de onthulling van een sensationele waarheid: Eschbachs Het Messias-mysterie heeft alle elementen in zich waarvoor de liefhebbers van boeken als De Da Vinci Code zich naar de winkel spoeden. Niet voor niets staat dit briljante boek van Andreas Eschbach sinds het verschijnen bekend als een van de beste Duitse spannende romans.

Meer informatie »
Aantal Pagina's: 480
Uitvoering: Paperback
ISBN: 978 90 6112 043 8
Prijs: € 19.95

 

 

De erfenis van FontanelliDe erfenis van Fontanelli


Oorspr. titel: Eine billion Dollar

Een eenvoudige pizzakoerier in New York erft onverwacht een vermogen dat een verre voorvader, een Florentijnse koopman, hem in de 16e eeuw heeft nagelaten. Een vermogen dat in 500 jaar door rente op rente tot een biljoen dollar is uitgegroeid. Maar bij de erfenis hoort een raadselachtige profetie: de erfgenaam, voorspelt het testament, zal de mensheid haar verloren toekomst teruggeven...

"De erfenis van Fontanelli is spannend, provocerend, belerend, tot nadenken stemmend, pessimistisch en optimistisch, taboe doorbrekend, slim en romantisch. Een originele vijf-sterren thriller zoals je die zelden tegenkomt..." www.crimezone.nl

Meer informatie »
Aantal Pagina's: 480
Uitvoering: Paperback
ISBN: 978 90 6112 014 8
Prijs: € 19.95

 

 

Het fatale zwijgenHet fatale zwijgen

Oorspr. titel: Der letzte seiner Art

Duane Fitzgerarld, een 35-jarige, alleenstaande Amerikaan, woont teruggetrokken in Dingle, een klein dorpje aan de Ierse kust. Ondanks het feit dat hij een man in de beste jaren van zijn leven is, leeft hij van een klein pensioen van het Amerikaanse leger.
Duane is namelijk een van de twaalf soldaten die ten tijde van de Eerste Golfoorlog onderworpen geweest zijn aan verregaande experimenten: in het streven om een leger van onverslaanbare superstrijders te creëren, werd een zeer select groepje mannen letterlijk omgebouwd tot technologisch perfecte vechtmachines, de zogenaamde 'Cyborgs' (vergelijkbaar met The Terminator, de verbinding van mens en machine), ze bestonden uit net zoveel computergestuurde technologie als uit vlees en bloed.
Van botten van titanium tot een lasergestuurd linkeroog, Duane kan zich niet meer herinneren hoeveel pijnlijke operaties hij heeft moeten ondergaan. Maar de tragiek van Duane en de zijnen is dat latere presidenten het budget voor dit geheime experiment steeds verder kortten en dat het onder Clinton uiteindelijk werd stopgezet, nog voordat een van de mannen maar één dag had kunnen vechten. De leden van de groep kwamen in een witness protection program en wonen nu, verspreid over de hele wereld, een teruggetrokken bestaan. Met de dure eed dat ze altijd over het project zullen zwijgen.

Meer informatie »
Aantal Pagina's: 320
Uitvoering: Paperback
ISBN: 978 90 6112 222 7
Prijs: € 17.99

 

 

De auteur

de auteur: Andreas Eschbach

Andreas Eschbach

Andreas Eschbach (1959) studeerde Lucht- en ruimtevaarttechniek in Stuttgart en werkte daarna o.m. als software ontwikkelaar. Sinds 2003 woont hij met zijn vrouw en kind in Bretagne.

[ Ga naar boven ]


Op deze pagina

Meer boeken