Zandvoort

Zandvoort

Zandvoort — André Hoogeboom

€ 19,99
De Grand Prix van Zandvoort is terug op de Formule 1-kalender. Voor het eerst sinds 1985 komen de snelste wagens ter wereld langs in de Noord-Hollandse badplaats. Dat is vijfendertig jaar nadat Niki Lauda er zijn zege vierde en niemand meer een stuiver gaf om de overlevingskansen van de karakteristieke racebaan. Na 1985 werd het stil, durfde niemand het woord Formule 1 meer in de mond te nemen en overleefde het circuit ternauwernood. Maar sinds Max is alles anders.


Aan de hand van kleurrijke anekdotes uit de geschiedenis van het circuit schetst voormalig sportjournalist en autosportliefhebber André Hoogeboom een beeld dat net zo grillig is als de lay-out van de baan. Hij sprak met betrokkenen, coureurs als Gijs van Lennep, Jan Lammers, Huub Rothengatter en vader en zoon Bleekemolen, met eigenaren en ex-eigenaren, directeuren en stewards en vertelt het verhaal van opkomst, ondergang en wederopstanding; het was mooi, dramatisch, tragisch en moeilijk, maar tenslotte ook heroïsch al zal de tijd dat moeten leren.


Met dit boek betuigt André Hoogeboom zijn liefde voor dit aparte circuit, zonder zijn ogen te sluiten voor de soms zo weerbarstige werkelijkheid.


ISBN: 978 90 4521 926 4

Aantal pagina's: 320

Uitvoering: Paperback

Verschenen: 19-11-2019

Meer van de auteur(s):

Max - herziene editie 2020!

Zandvoort

Formule 1-WC-pedia

Formule 1 NU voor € 7.50