Wie erft de naaktkat?

Wie erft de naaktkat?

Wie erft de naaktkat? — Lucienne van der Geld

€ 18,99

Uitverkocht
Wist je dat je gewoon een naaktkat kunt erven van je oom of tante? Maar ook een huis, een Tesla of geld? Iedereen krijgt er vroeger of later mee te maken. Want iedereen is erfgenaam van een ander en iedereen heeft een erfenis achter te laten. Want ook al heb je hoegenaamd niks: zelfs je social mediaprofi elen zijn je erfenis.

Mede aan de hand van vrolijke en opmerkelijke erfenisverhalen lees je in dit boek over alles wat je wilt en moet weten over erfenissen en de belasting die daarbij komt kijken. Een praktisch en heel lezenswaardig boek vol tips en informatie. Over de erfenis van Prince, de anti-schoonmoederclausule in het testament van een haatdragende man, over het erven van een pistool en een seksrobot, en de erfenis van een vader die sugar daddy werd. En over de erfbelasting, de verpleeghuisclausule, bonuskinderen, de Paris Hilton-clausule, regenbooggezinnen en het familiebedrijf.

Iedereen krijgt vroeger of later met het onderwerp van dit boek te maken. Wat en aan wie ga je zelf nalaten? Wat en van wie ga je erven? Je maakt in dit boek kennis met de mogelijkheden en leest over de erfenisproblemen van bekende en minder bekende mensen. Dit boek helpt je ook op weg met het nadenken over of en wat je zelf moet regelen en geeft eerste hulp als je zelf erfgenaam van iemand wordt. Ook doe je allerlei erfrecht-weetjes op.

Onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn: na mij de zondvloed of toch een testament? – ik ben onterfd door mijn vader, wat nu? – online verder leven of niet – kun je als samenwoner zonder een samenlevingscontract of testament? – erf ik nog wel nadat mijn moeder is hertrouwd? – wie zorgt er voor de kinderen als je er niet meer bent? – ruzie over het testament van oma – wie erft de miljoenen van de Grumpy Cat?


ISBN: 978 90 4521 876 2

Aantal pagina's: 224

Uitvoering: Paperback

Verschenen: 22 november 2019

Meer van de auteur(s):