Verzorgingstehuis of plaats delict?

Verzorgingstehuis of plaats delict?

Verzorgingstehuis of plaats delict? — René Diekstra

€ 9,99

Uitverkocht
Diekstra’s ‘wake-up-call’ voor de politiek, politie, justitie en media.


Op 27 januari 2011 deed René Diekstra bij de politie aangifte van verdenking van diefstal door een personeelslid van het verzorgingstehuis waar een van zijn familieleden verblijft. De aangifte betrof diefstal van geldbedragen en enkele kostbaarheden gedurende de periode mei 2009 tot en met januari 2011.


Ter onderbouwing van de aangifte leverde Diekstra een tweetal dvd’s waarop te zien was dat een personeelslid geld wegnam van zijn familielid. De opnames waren gemaakt met een verborgen camera die hij in het appartement van het familielid had geïnstalleerd, om bewijs te verzamelen voor zijn vermoeden van herhaalde diefstal.


Op 30 mei 2011 verscheen Diekstra’s wekelijkse column in de krant. Onder de titel ‘Verzorgingstehuis of plaats delict?’ deed hij het verhaal van zijn familielid en riep hij lezers op om soortgelijke ervaringen met hem te delen. Hij wist toen nog niet dat hij daarmee een storm zou ontketenen... In reactie op deze column ontving hij talloze e-mails van verontruste familieleden met vergelijkbare, schokkende ervaringen (honderd hiervan zijn opgenomen in dit ‘zwartboek’ en geven een indringend en mogelijk representatief beeld van de situatie in Nederland).


Verzorgingstehuis of plaats delict? is een zwartboek dat een wake-up-call moet zijn voor het publiek, de politiek, zorginstellingen, politie en justitie en de media. Het geeft richtlijnen voor een preventieve en correctieve aanpak van die minderheid van verzorgenden die door haar onaanvaardbare gedrag de laatste levensjaren van tal van ouderen ondermijnt. Naast de talloze reacties van lotgenoten uit alle geledingen van de samenleving, bevat het boek een indringend interview dat René Diekstra, samen met studenten van de Roosevelt Academy in Middelburg die aan dit zwartboek hebben meegewerkt, had met twee officieren van justitie.


ISBN: 978 90 4520 327 0

Aantal pagina's: 208

Uitvoering: Paperback

Verschenen: 20-07-2012

Meer van de auteur(s):

Het huis vanje leven

Leven is loslaten

Als leven pijn doet

Wegwijzers naar een hemel op aarde

Verzorgingstehuis of plaats delict?

De macht van een maìtresse

De kwestie van geluk