Sterk

Sterk

Sterk — Carrie van den Akker en Quirine Altorf

€ 24,99
Honderdduizenden mensen zijn permanent of tijdelijk a­fankelijk van medische drinkvoeding om sterker te worden. Denk aan mensen met ondergewicht, maar ook aan mensen met spierziekten, kanker of mensen die een beroerte hebben gehad. Veel patiënten hebben profijt van deze medische drinkvoeding. Dit inspirerende kookboek staat vol recepten om eindeloos mee te variëren. Verbaas je over de heerlijke gerechten die je met de drinkvoeding kunt maken. Van smoothie tot soep en van curry tot heerlijke taartjes en toetjes. Als je je moet beperken tot drinkvoeding, wil je ook weleens wat anders. En daarom is er nu dit bijzondere boek.

Ervaringsdeskundige en diëtist schrijven dit boek voor iedereen die:

  • Drinkvoeding nodig heeft en variatie wil
  • Drinkvoeding via gewone gerechten binnen wil krijgen
  • Drinkvoeding nodig heeft, maar met een gewoon bord aan tafel wil zitten

Het boek is vooral ook bedoeld voor mantelzorgers, vrienden, familie zodat zij actief kunnen bijdrage aan het Sterk worden en blijven van de patient.

 

Carrie en Quirine zijn er uitstekend in geslaagd om medische drinkvoeding in een breder perspectief te plaatsen. Door de drinkvoeding op een creatieve manier te verwerken in recepten is drinkvoeding veel meer geworden dan '3 flesjes per dag'. Bovendien kan de patient die afhankelijk is van drinkvoeding weer op een normale wijze deelnemen aan de maaltijd, waardoor de focus niet meer primair gericht is op de drinkvoeding zelf, maar elke maaltijd weer een culinaire uitstap is geworden. Dit boek is daadwerkelijk een toegevoegde waarde voor de patient die medische drinkvoeding gebruikt en zijn/haar naasten! - Ben van den Borne-Longarts/Oncoloog-Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Koken met medische drinkvoeding, dat zou de subtitel van dit boek kunnen zijn. Veel mensen zijn voor korte maar vaak ook voor lange tijd afhankelijk van medische drinkvoeding. Zonder deze voeding lukt het niet om voldoende voedingsstoffen en energie binnen te krijgen om in hun behoefte te voorzien. Drinkvoeding heeft een aantal nadelen. De keuze aan smaken is beperkt, de consistentie is altijd dezelfde en de sociale functie van samen eten ontbreekt. Een ervaringsdeskundige en een diëtist hebben samen recepten ontwikkeld waarbij drinkvoeding verwerkt wordt in ‘normale’ gerechten. De receptuur is zeer gevarieerd en smakelijk. Het boek is zorgvuldig samengesteld en bevat veel praktische aanwijzingen. 

Niet alleen is van alle recepten de voedingswaarde berekend, ook zijn de allergenen vermeld evenals de bereidingstijd en is aangegeven of het gerecht geschikt is om in te vriezen. Bovendien is voor mensen met slikstoornissen het consistentieniveau aangegeven (volgens IDDSI). Het boek is extra actueel nu veel mensen na COVID-19 een lange revalidatieperiode tegemoet gaan. Zeer aanbevolen. NBD Biblion - Ieneke Fonck


ISBN: 978 90 4521 898 4

Aantal pagina's: 167

Uitvoering: Gebonden

Verschenen: 27 mei 2020

Meer van de auteur(s):

Sterk