Het hoofd van de Mossad

Het hoofd van de Mossad

Het hoofd van de Mossad — Shabtai Shavit

€ 29,99

Verschijnt: augustus 2020
De Mossad wordt gezien als een van de beste geheime diensten ter wereld. Oorspronkelijk was het een zionistische groepering die joden naar Brits Palestina smokkelde. De Mossad zoals wij die nu kennen, werd in 1949 opgericht door de eerste Israëlische premier David Ben-Goerion met als enig doel de veiligheid van de staat Israël bewaken. Daartoe kreeg zij vergaande bevoegdheden.


Het hoofd van de Mossad van Shabtai Shavit, van 1989 tot 1996 directeur van de Mossad, gaat over de wereld van de inlichtingendienst en geeft een bijzonder intrigerend inkijkje in de werkwijze en activiteiten. Bovendien schetst het een openhartig en ontluisterend beeld van de wereld van de spionage en contraspionage. Met zijn schat aan ervaring analyseert Shavit de internationale diplomatieke relaties en geeft hij een gedetailleerd beeld van de complexiteit van het bestaan van de staat Israël, zijn relaties met de buurlanden, zijn positie in de wereldorde en daarmee de toestand van de wereld.


“Wij [Israël] zijn de sterkste in het Midden-Oosten, op dit moment zal er waarschijnlijk geen Arabische coalitie kunnen worden gevormd die het bestaan van Israël in gevaar zou brengen, zoals in de jaren zestig en zeventig het geval was. We zullen zonder mededogen over ze heen lopen en vermorzelen” – SHABTAI SHAVIT


ISBN: 978 90 4521 799 4

Aantal pagina's: 416

Uitvoering: Paperback

Verschijnt: augustus 2020

Meer van de auteur(s):

Het hoofd van de Mossad