De plaag - Het gevaar komt van binnenuit

De plaag - Het gevaar komt van binnenuit

De plaag - Het gevaar komt van binnenuit — David Walton

€ 21,50
‘De plaag is het beste boek van 2017.’ – The Wall Street Journal


Neil Johns is net begonnen aan een droombaan als codebreker bij de NSA wanneer zijn broer Paul, een bioloog, vermist raakt tijdens een expeditie in het Amazonewoud. Wanneer Paul weer opduikt, heeft hij een gat in zijn geheugen en een schimmelinfectie die hem bijna het leven kost. Zodra hij genezen is, blijken zijn communicatievermogen en geheugen sterk te zijn verbeterd.


Tegelijkertijd is er iets aan de hand in Zuid-Amerika. Ook andere mensen zijn ziek geworden en blijken na hun genezing over nieuwe vermogens te beschikken, net als Paul.


Maar er is meer: de overlevenden, van complete Braziliaanse indianenstammen tot Amerikaanse toeristen, blijken allemaal toe te werken naar een gemeenschappelijk maar levensbedreigend doel. Neil ontdekt al snel dat er een geheim en onverklaarbaar bondgenootschap bestaat tussen staten die altijd elkaars vijanden zijn geweest. Ook merkt hij dat Paul steeds onvoorspelbaarder en geheimzinniger wordt.


Paul beschouwt de schimmel als een waardevolle stap in de menselijke evolutie, maar Neil is ervan overtuigd dat deze tot de ondergang van de mensheid leidt. De twee broers komen tegenover elkaar te staan op een steeds gevaarlijker internationaal strijdtoneel. Een strijdtoneel dat beslist over de vrije wil van de mens op aarde.


‘Geweldig. Walton verrast steeds weer met nieuwe ideeën, spannende momenten en onverwachte wendingen. Twintig bladzijden voor het einde vraagt de lezer zich nog steeds af wie zal zegevieren, of wie de overwinning zelfs maar verdient.’ – The Wall Street Journal


‘Een almaar groeiend universum aan leesgenot.’ – The Washington Post


‘Een verrassend spannende en actuele kijk op het grensgebied tussen de mens in zijn natuurlijke omgeving. Een prachtig boek.’ – The New York Times


ISBN: 978 90 4521 663 8

Aantal pagina's: 400

Uitvoering: Paperback

Verschenen: 21-2-2019

Meer van de auteur(s):

De plaag - Het gevaar komt van binnenuit