Dat hadden ze niet voorspeld

Dat hadden ze niet voorspeld

Dat hadden ze niet voorspeld — William Huizinga

€ 19,99
We spreken er dagelijks over; maar wie weet nu écht wat het weer is? Weerman William Huizinga, bekend van RTL4 en Buienradar, legt uit.


Een dagje aan het strand, een barbecue met familie of vrienden of een sprookjesachtig huwelijk: alles valt of staat met het weer. We horen over het weer op televisie, lezen erover in de krant en houden er dagelijks rekening mee. De uitspraak ‘Niets zo veranderlijk als het weer’ kent en onderschrijft iedereen.


Maar wat ís het weer eigenlijk? Hoewel we er allemaal van afhankelijk zijn, weten de meeste mensen er, vreemd genoeg, toch maar weinig vanaf. Wist je bijvoorbeeld dat het weer niet hetzelfde is als het klimaat? Of hoe het komt dat dezelfde temperatuur voor de één warmer aan kan voelen dan voor de ander? En dat wolken geslachten hebben?


In dit boek neemt weerman William Huizinga ons mee in de raadselachtige wereld van het weer. Hij legt ons uit wat het weer nou precies is en toont ons de grootste misverstanden die erover bestaan. De weersverschijnselen waar iedereen, soms tegen wil en dank, bekend mee is, worden besproken en verklaard. Zo leren we dankzij dit boek eindelijk alles wat we moeten weten over het weer en zien we hoe het van invloed is op ons aller levens.


ISBN: 978 90 4521 128 2

Aantal pagina's: 160

Uitvoering: Gebonden

Verschenen: 02-05-2017

Meer van de auteur(s):

Dat hadden ze niet voorspeld