De vermiste boordschutter Nu €10,00

De vermiste boordschutter Nu €10,00

De vermiste boordschutter Nu €10,00 — Seth Meyerowitz

van € 19,99 voor € 10,00
De in de Bronx geboren Arthur Meyerowitz was in 1943 op zijn tweede missie toen het gevechtsvliegtuig waar hij in zat boven Frankrijk werd neergeschoten. Hij was een van de twee mannen in de B-24 Liberator die de crash overleefde en niet gelijk gevangen werd genomen na de landing. Na uit het vliegtuigwrak gevlucht te zijn, klopte Meyerowitz aan bij een afgelegen boerderij waarna hij door de bewoners snel binnen werd gelaten.


Gelukkig voor hem had zijn gastheer niet alleen een afkeer van Nazi’s, maar had hij ook nauwe banden met de Franse verzetsgroep Morhange en diens oprichter, Marcel Taillandier. Meyerowitz ontwikkelde een hechte vriendschap met hem en de verzetsleider zorgde ervoor dat Meyerowitz via verschillende safe houses naar Zuid-Frankrijk werd gebracht en zo uit handen van de Gestapo bleef. De vermiste boordschutter is gebaseerd op recent vrijgegeven materiaal, exclusieve interviews en uitvoerig onderzoek naar het Franse verzet, en vertelt het spannende en enerverende verhaal van Meyerowitz benarde periode in Toulouse – waar hij zich voor moest doen als doofstomme en samenwerkte met de eveneens neergehaalde Britse piloot Richard Frank Warren Cleaver om uit handen van de nazi’s te blijven.


Daarnaast lezen we over zijn huiveringwekkende weg naar vrijheid, met een hachelijke trek over de Pyreneeën en de tocht op een vissersboot terwijl er Duitse onderzeeërs rondvoeren en Duitse gevechtsvliegtuigen boven hen vlogen. Het boek bevat foto’s en plattegronden en is een nog nooit eerder verteld en fascinerend verhaal


ISBN: 978 90 4521 113 8

Aantal pagina's: 352

Uitvoering: Paperback

Verschenen: 08-12-2015

Meer van de auteur(s):

De vermiste boordschutter Nu €10,00