Mijn stad Rotterdam

Mijn stad Rotterdam

Mijn stad Rotterdam — Ruud Spruit

€ 12,99
Aan de hand van 18 verhalen wordt de lezer meegenomen op een speurtocht door de Maasstad. Verhalen waarin kinderen de hoofdpersonages zijn en die vol spanning, avontuur en humor zitten, die een prachtig beeld geven van de ontwikkeling die de stad door de eeuwen heen heeft doorgemaakt. Van de eerste bewoners in de vroege middeleeuwen, de Hoeken en Kabeljouwen, Kaat Mossel, tot de opkomst van de haven en het bombardement en de wederopbouw.


Mijn stad, Rotterdam sleept je het avontuur in en brengt de Rotterdamse geschiedenis op een leuke manier dichterbij. Mijn stad, Rotterdam is voor jong en oud, om zelf te lezen of om voor te lezen. Om te leren, maar ook om te doen. Naast de verhalen, een beschrijving van de desbetreffende periode en een uitleg van typische en kenmerkende termen, wordt bijvoorbeeld uitgelegd waar de oorsprong van vele straten, standbeelden, spreekwoorden en monumentale panden ligt.


Het boek is daarnaast prachtig opgemaakt, met veel beelden en illustraties en sluit daardoor aan op de belevingswereld van jongeren en maakt de belangrijkste momenten uit de historie van het prachtige Rotterdam gemakkelijk om te begrijpen. Het is herkenbaar, leuk om te lezen en sluit ook nog eens heel goed aan bij geschiedenislessen.


ISBN: 978 90 4520 994 4

Aantal pagina's: 224

Uitvoering: Gebonden

Verschenen: 20-09-2015

Meer van de auteur(s):

Mijn stad Rotterdam

Mijn stad...Leiden