Vespasianus I : Tribuun van Rome deel 1

Vespasianus I : Tribuun van Rome deel 1

Vespasianus I : Tribuun van Rome deel 1 — Robert Fabbri

€ 12,99
EEN MAN: geboren in de diepste duisternis. ZIJN DOEL: de beste keizer van Rome te worden


 Het jaar 9 na Christus: Titus Flavius Vespasianus wordt onder een ongelukkig gesternte geboren en groeit op in de schaduw van zijn oudere broer Sabinus. Op zestienjarige leeftijd verlaat Vespasianus, toekomstig keizer van Rome, de boerderij van zijn familie en gaat op weg naar de hoofdstad van het Romeinse keizerrijk met als doel het vinden van een leermeester en toe te treden tot het leger.


Maar hij treft een stad aan waar de chaos heerst en een keizerrijk dat op de rand van de afgrond staat. De oude keizer Tiberius leeft afgezonderd van de buitenwereld op Capri, waardoor de stad in een ijzeren greep wordt gehouden door Seianus, aanvoerder van de Pretoriaanse Garde en in alles behalve naam heerser over het keizerrijk. De spionnen van Seianus zijn overal en  Vespasianus maakt, zonder dat hij er erg in heeft, gevaarlijke vijanden en nog gevaarlijkere vrienden – zoals de jonge Caligula.


Terwijl de situatie in Rome slechter en slechter wordt, vlucht Vespasianus de stad uit en accepteert hij een post als tribuun van een impopulair legioen aan de grens met de Balkan. Onervaren als hij is, moet hij zijn mannen leiden in een bloedig gevecht tegen vijandige bergstammen. Nog gevaarlijker wordt het als er ook nog gedeserteerde Pretorianen en spionnen van de keizer op uit zijn om hem te vermoorden. Vespasianus moet het op een of andere manier in ieder geval zien vol te houden totdat hij de verraders achter de beraamde opstand ontmaskerd heeft…


 


ISBN: 978 90 4521 672 0

Aantal pagina's: 400

Uitvoering: Paperback

Verschenen: 31-10-2018

Meer van de auteur(s):

Alexanders erfenis

Vespasianus IX Deel 9 Keizer van Rome

Magnus

Vespasianus VIII Heilig vuur van Rome deel 8

Arminius

Vespasianus VII - Furie van Rome deel 7

Vespasianus VI - Verloren zoon van Rome deel 6

Vespasianus V - Heersers van Rome deel 5

Vespasianus - Broederschap van de kruising

Vespasianus IV - Adelaar van Rome deel 4

Vespasianus III - Afgod van Rome deel 3

Vespasianus II: Scherprechter van Rome deel 2

Vespasianus I : Tribuun van Rome deel 1