Noma's handboek voor fermenteren

Noma

Noma's handboek voor fermenteren — René Redzepi & David Zilber

€ 39,99




Bij Noma – vier keer benoemd tot het beste restaurant van de wereld – wordt bij elk gerecht een vorm van fermentatie gebruikt: een frisse azijn, een intense miso, een unieke druppel garum of zwarte knoflook.


Fermentatie is een van de fundamenten van Noma’s uitzonderlijke  amaakprofielen. René Redzepi is chef-kok en mede-eigenaar van Noma en David Zilber is de chef die het alom geprezen fermentatielab van het restaurant runt. In dit boek openbaren zij hun kennis en technieken. En, net zo belangrijk: ze laten zien wat deze ingrediënten kunnen betekenen voor een gerecht. Nooit eerder onthulden zij deze recepten en bereidingswijzes. Met meer dan 100 bijzondere recepten en ruim 500 foto’s.


‘We hebben meer nodig om mee te koken. Er zijn zo veel seizoensingrediënten. Wat kunnen we doen om ze te verbeteren? Wat kunnen we doen om ze langer mee te laten gaan? We zijn tien jaar bezig geweest om fermentatie voor onszelf te onderzoeken en nu willen we die kennis delen.’ – René Redzepi


Nomas handboek voor fermenteren geeft gedetailleerde recepten van de meest succesvolle ontdekkingen in het restaurant. Het geeft een waanzinnig goede introductie in denogelijkheden van fermentatie aan chefs en thuiskoks. De praktische én aantrekkelijke kant van koken met microben.’ – Harold McGee, prijswinnend auteur van Over eten en koken


 


ISBN: 978 90 4521 985 1

Aantal pagina's: 456

Uitvoering: Gebonden

Verschenen:

Meer van de auteur(s):

Noma's handboek voor fermenteren