Nieuws

Bevroren tegoeden

Bevroren tegoeden - Quentin Bates

€ 10,00Het eerste deel in de serie rondom politie-inspecteur Gunnhildur Gísladóttir, beter bekend als Gunna, speelt zich af in de periode kort voor de ineenstorting van het IJslandse bancaire systeem. De ‘duistere plotlijnen en getroebleerde personages als in Mankell, Nesbø en Karin Fossum, maken van Bevroren tegoeden een fantastische toevoeging aan het genre Scandic noir!’ – aldus Amazon.com.

Gunna staat aan het hoofd van het politieteam in het dorpje Hvalvík in het zuidwesten van IJsland. Gunna is toegewijd en getalenteerd, maar omdat ze een vrouw ‘van zekere leeftijd’ is, is ze wat carrière betreft voorbijgestreefd door een aantal ambitieuze mannelijke collega’s, die nu op aantrekkelijke posten zitten.
Als er een lijk aanspoelt in de haven van het anders zo doodstille Hvalvík is de druk op Gunna om dit geval van verdrinking snel af te handelen groot. Toch ontkomt ze niet aan de indruk dat de dood van de man geen ongeluk was en verdiept ze zich in de reconstructie van de laatste uren van zijn leven.
De zaak voert haar naar de zakenwereld van Reykjavík, vol dubieuze zakendeals, corrupte overheidsdienaren en geweld. Gunna voelt zich al snel geïsoleerd en onwelkom in deze vijandige omgeving, maar toch zet ze door, vastbesloten uit te vinden waarom een jongeman in een donkere nacht verdronk, meer dan honderd kilometer van waar hij eigenlijk had moeten zijn.

‘Grimmig als de IJslandse winter… een must voor de lezers van Indridason!’ – S. J. BoltonCategorie:Thrillers

ISBN: 978 90 4520 035 4

Aantal Pagina's: 344

Uitvoering: Paperback


We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.  Ok Lees meer