De verweesde samenleving

De verweesde samenleving

De verweesde samenleving — Pim Fortuyn

€ 16,95

Uitverkocht

E-book
In het kader van de ongeëvenaarde belangstelling voor Fortuyns De puinhopen van acht jaar Paars verscheen in april 2002 een geheel geactualiseerde editie van De verweesde samenleving. In dit belangrijke boek dat Pim Fortuyn in 1995 - dus aan het begin van acht jaar paars bewind (1994-2002) schreef, geeft hij blijk van een vooruitziende blik: hij voorspelt de maatschappelijke verschraling en de achteruitgang van de collectieve sector. 

Maar meer dan dat is De verweesde samenleving een verdieping van de visie van de intellectueel Fortuyn, die als onontbeerlijke inleiding op De puinhopen van acht jaar Paars gelezen moet worden.

De verweesde samenleving is een vurig pleidooi van Pim Fortuyn voor meer aandacht, liefde en respect voor de kernnormen en -waarden van onze eigen cultuur. Aan de basis van onze westerse wereld liggen het jodendom, het chrisendom en het humanisme - cultuurbronnen die hebben geresulteerd in een geëmanicipeerd en modernistisch gedachtegoed waar wij zuinig op moeten zijn. Want de belangrijkste vraag van onze tijd luidt: hoe houden we een leefbare wereld?


ISBN: 978 90 6112 931 8

Aantal pagina's: 192

Uitvoering: Gebonden

Verschenen: 01-01-2000

Meer van de auteur(s):