De puinhopen van acht jaar Paars

De puinhopen van acht jaar Paars

De puinhopen van acht jaar Paars — Pim Fortuyn

€ 16,95

Uitverkocht

E-book
Toen het eerste paarse kabinet in 1994 aantrad, leek het er even op dat er een frisse wind zou gaan waaien en dat de collectieve sector op de schop zou gaan. Maar het was na acht jaar bewind uitgedraaid op een diepe teleurstelling, want behalve op het gebied van de overheidfinanciën (Zalmnorm) en de zedelijkheidswetgeving (homohuwelijk, euthanasie en abortus), was het een droevige puinhoop van niet-regeren geworden. Men had braaf op de winkel gepast, maar meer ook niet.

Het publieke domein en de collectieve sector verkeren in 2002 na twee paarse kabinetsperiodes in een rampzalige toestand. De wachtlijsten in de gezondheidszorg zijn onverantwoord lang, het onderwijs bevindt zich in een zorgwekkende toestand, de veiligheid laat zeer te wensen over, het Openbaar Bestuur heeft zijn geloofwaardigheid verloren, en ga zo nog maar even door.

In dit boek onderwerpt Pim Fortuyn de toestand van de collectieve sector na acht jaar paars bewind aan een genadeloze analyse. Uit burgerplicht in strijd tegen het Nederlands regentendom. En uiteraard laat hij zijn ongezouten kritiek gepaard gaan met heldere aanbevelingen voor een krachtig herstelprogramma.


ISBN: 978 90 6112 911 0

Aantal pagina's: 186

Uitvoering: Gebonden

Verschenen: e-book only

Meer van de auteur(s):

De islamisering van onze cultuur

De verweesde samenleving

De puinhopen van acht jaar Paars

Autobiografie van een babyboomer