Ik zal je vinden

Ik zal je vinden

Ik zal je vinden — Monica Hesse

€ 19,99

Uitverkocht

E-book
Amsterdam, 1943.
In de waanzin van de oorlog zorgt Hannelore voor een klein lichtpuntje: ze is een vinder en weet op slimme manier de zwarte markt voor zich te laten werken, waardoor ze vraag en aanbod bij elkaar brengt. Zoek je koffie, chocolade of kousen? Voor de juiste prijs zijn ze van jou. Op een dag krijgt Hannelore een wel heel ongebruikelijk verzoek. Mevrouw Jansen, een van haar vaste klanten vraagt haar een meisje te zoeken dat verdwenen is uit de geheime ruimte in haar huis: een Joods meisje welteverstaan…


In eerste instantie veegt Hannelore het verzoek van tafel, maar raakt toch geintrigeerd door het feit dat er geen enkel spoor van braak of geweld in het huis van mevrouw Jansen te vinden is, dat kan duiden op wat er gebeurd is met Miriam. Nieuwsgierig geworden, start Hannelore haar zoektocht naar Miriam bij het Joods Lyceum, maar veel verder komt ze daar niet. Tot ze viavia in contact komt met een groepje oud-studenten. Als Hannelore opgenomen wordt in hun hechte midden, merkt ze dat Judith, Willem, Ollie en Sanne niet alleen elkaars gezelschap opzoeken, maar elkaar ook nodig hebben in hun werk voor het ondergrondse verzet. Langzaam raakt Hannelore steeds verder bij het verzet betrokken, en stuit ze op aanwijzingen naar de mogelijke verblijfplaats van Miriam.


Haar zoektocht eindigt bij de Hollandse Schouwburg, waar ze van Sanne die bij de creche aan de overkant van de schouwburg werkt hoort dat Miriam gesignaleert is. Samen met haar nieuwe vrienden bedenkt Hannelore een slim, maar zeer riskant plan, waarbij ze hopen Miriam tijdens de mars van de Plantage Middellaan naar Station Muiderpoort  waar alle Joden die in de schouwburg verzameld zijn op transport gezet zullen worden naar Kamp Westerbork en de overige concentratiekampen. Zal het plan slagen? En hebben ze het juiste meisje in het vizier? Of spelen er geheimen waarvan Hannelore en mevrouw Jansen niet op de hoogte zijn?


ISBN: 978 90 4520 972 2

Aantal pagina's: 304

Uitvoering: Paperback

Verschenen: 11-05-2015

Meer van de auteur(s):

Ik zal je vinden