Taal uit de zaal

Taal uit de zaal

Taal uit de zaal - Mark Teurlings

€ 9,95Mark Teurlings heeft een advocatenkantoor in Amsterdam en brengt vele uren door in de rechtszaal. Daar draait het vooral om het gesproken woord en de overtuiging. Taal is dus van zeer groot belang in de rechtspraak. Het is een heerlijk gevoel wanneer rechters kunnen worden overtuigd door een goed opgebouwd, krachtig pleidooi en waar mogelijk gebruik wordt gemaakt van humor. Toch slaan rechters, verdachten, maar ook advocaten maar al te vaak de taalkundige plank mis.


 


Taal uit de zaal is een door Teurlings opgetekende verzameling taalmissers en taaleigenaardigheden die hij heeft gehoord in de rechtszaal. Het boek bestaat uit verschillende op thema of onderwerp ingedeelde hoofdstukken. Denk daarbij aan echtscheidingen, faillissementen, vergunningen, contracten, diefstal, mishandeling, fraude, etc. Daarnaast bevat het een spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen die uit de juridische wereld voortkomen, of die aan de rechtspraak zijn gelieerd. Bijvoorbeeld: voor het hekje staan, op de rol staan, het recht in eigen hand nemen, etc.


 


ISBN: 978 90 4520 813 8

Aantal Pagina's: 160

Uitvoering: Paperback

Verschenen : 02-03-2017


We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.  Ok Lees meer