Nieuws

Pater Noster

Pater Noster - José Hennekam

€ 7,95‘Met mijn mond?’
Vol afschuw kijk ik hem aan. Dat kan hij niet menen?
‘Ja doe maar, je zult zien dat je het lekker vindt.’
Pater Deeds pakt mijn hoofd, duwt langzaam naar zijn schoot.
 
 
Schrijver José Hennekam (Roosendaal, 4 maart 1951) bracht een groot deel van zijn jeugd door op een internaat en een klein-seminarie, waar hij – zoals zovelen van zijn generatiegenoten – slachtoffer werd van seksueel misbruik door de geestelijkheid.
 
In zijn verhaal Pater Noster, dat op deze autobiografische feiten is gebaseerd en waarmee hij deze zwarte periode in zijn leven van zich wilde afschrijven, laat hij zien hoe een gevoelige, intelligente jongen zijn hoofd boven water probeert te houden in een wereld vol machtsspelletjes, intimidatie en seksueel misbruik.
 
Twee jaar geleden besloot hij delen van dit verhaal te gebruiken als basis voor zijn thriller De kindervriend, waarin hij laat zien waartoe kindermisbruik en het niet echt ingrijpen van de Kerk toe kan leiden .
 
Nu echter de beerput over misbruik op internaten is opengegaan, durft José Hennekam ook met Pater Noster naar buiten te treden.Categorie:(Literaire) romans

ISBN: 978 90 6112 727 7

Aantal Pagina's: 96

Uitvoering: Paperback


We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.  Ok Lees meer