Nieuws

Ik zie je in de kosmos

Ik zie je in de kosmos - Jack Cheng

€ 16,99Wat zou jij doen als je alleen woonde met je moeder die soms haar ‘stille dagen’ heeft en je een iPod de ruimte in wilt sturen om aan buitenaardse wezens uit te leggen hoe we hier op aarde leven?

De 11-jarige Alex Petroski woont in Rockdale, Colorado, samen met zijn moeder en zijn hond, die hij heeft vernoemd naar zijn grote held, de astronoom Carl Sagan. Hij zorgt voor zijn moeder, die soms dagenlang in bed ligt en niet aanspreekbaar is. Zijn droom is om zijn goud geverfde iPod de ruimte in te sturen, net zoals Sagan in de jaren zeventig heeft gedaan met een gouden plaat.

Hij spreekt al zijn belevenissen in op zijn iPod, gericht aan intelligente buitenaardse wezens die deze misschien op een dag in de ruimte vinden. Alex gaat samen met zijn hond Carl Sagan naar een festival voor amateur-astronomen, waar hij zijn zelfgebouwde raket met de iPod wil lanceren. Helaas mislukt deze lancering en hij raakt samen met zijn hond verzeild in een road trip door Amerika. Op het festival en onderweg ontmoet hij allerlei bijzondere mensen, die hem naar nieuwe plekken meenemen, waarbij hij op het spoor komt van de waarheid over zijn vader, die acht jaar daarvoor is overleden. Ik zie je in de kosmos is een ontroerend en onvergetelijk verhaal over optimisme en menselijke relaties.

Lezers zullen Alex met zijn nieuwsgierigheid, intelligentie en humor vanaf de eerste bladzijde in hun hart sluiten. Ik zie je in de kosmos kan worden vergeleken met romans als De verzamelde werken van T.S. Spivet en Het wonderlijke voorval van de hond in de nacht. Het is ook een boeiende roadmovie waar de personages groeien door hun ervaringen, net als in de fi lm Little Miss Sunshine.Categorie:(Literaire) romans

ISBN: 978 90 4521 212 8

Aantal Pagina's: 272

Uitvoering: Paperback


We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.  Ok Lees meer