Het kerend tij Nu €12,50

Het kerend tij Nu €12,50

Het kerend tij Nu €12,50 — Ian w. Toll

van € 39,99 voor € 12,50
Dit allesomvattende boek beschrijft de belangrijkste periode van de oorlog in de Pacific – tussen 1942 en 1944 – waarin twee geallieerde offensieven ten noorden én ten zuiden van de evenaar als een ‘veroverende vloedgolf’ op weg waren naar Japan. Gelauwerd historicus Ian W. Toll weet de gevechten in de lucht, op zee en in de jungle op overtuigende en meeslepende wijze weer te geven.


Dankzij diepgravend onderzoek wordt het verhaal gedreven door verslagen uit eerste hand, zoals brieven, dagboeken, debriefings en memoires. Van man-tot-mangevechten in een ondoordringbare jungle tot de strategische beslissingen van de Opperbevelhebber van de Strijdkrachten: Het kerend tij is het ultieme boek over de indrukwekkende strijd tegen het Japanse Keizerrijk. 'Een prachtige combinatie van geschiedenis en proza. Toll heeft zijn meesterschap als geschiedschrijver van de zeeoorlog wederom bewezen.


Hij neemt de lezer moeiteloos mee van de witmarmeren regeringsgebouwen in Washington naar de met bloed besmeurde stranden van de Grote Oceaan.' – Jonathan W. Jordan in Wall Street Journal 'Een boeiend verhaal over de oorlog in de Grote Oceaan... Toll beschrijft niet alleen de operationele aspecten van de oorlog op kundige wijze, maar ook iets wat in boeken over de militaire geschiedenis vaak ontbreekt, namelijk de rol van het thuisfront, zowel in Japan als de VS.' – Walter R. Borneman in New York Times Book Review ‘In dit geweldige verhaal brengt Ian Toll helderheid en snijdende accuratesse aan in Amerika’s lange, bittere verovering van de eilanden die naar Japan voeren.


Dit is geschiedenis op zijn best, ongekend toegankelijk en verteld met zoveel verve dat de lezer zich verwonderd afvraagt hoe zo’n dik boek zo snel uit kan zijn.’ – Richard Snow


‘Een inzichtelijke en belezen weergave van de grote schaakpartij tussen hoge officieren tijdens de middelste jaren van de oorlog in de Pacific, op levendige wijze de bittere realiteit van alle gruwelheden en overwinningen oproepend. Ian W. Toll is een briljante historicus wiens verhaal je naar zowel het hoofd als het hart grijpt.’ – James D. Hornfischer, auteur van Neptune’s Inferno: The U.S. Navy at Guadalcanal


ISBN: 978 90 4521 086 5

Aantal pagina's: 800

Uitvoering: Gebonden

Verschenen: 29-09-2016

Meer van de auteur(s):

Het kerend tij Nu €12,50