De patatbalie

De patatbalie

De patatbalie — Hans Izaak Kriek

€ 15,00

Uitverkocht
In De Patatbalie beschrijft politiek commentator Hans Izaak Kriek, als ex-insider, nu sideliner, zijn waarnemingen op het Binnenhof en in de wandelgangen van de Tweede Kamer. Hij laat tal van topjournalisten, voorlichters en politici aan het woord over de mores tussen pers en politiek. Hij doet een boekje open over wat de belangrijkste hoofdzonden zijn in een politiek interview en welke trucs journalisten gebruiken om politici uitspraken te ontlokken. Wie is de baas over het interview? Worden politici daar gemaakt en gebroken of hebben zij het heft in eigen handen?

 

De hoofdrolspelers onthullen openhartig hoe zij dagelijks met elkaar omgaan. Kriek heeft met zijn scherpe pen en anekdotische stijl het gesloten bolwerk van politiek en journalistiek opengebroken. Zijn ervaring als voormalig politiek en sociaaleconomisch verslaggever voor TROS Aktua en TROS Kamerbreed geeft hem niet alleen toegang tot dat bolwerk, maar daardoor komt hij ook tot conclusies die een dieper inzicht geven in de strijd om aandacht, aanzien, roem en macht.

 

De Patatbalie is een vermakelijk, brutaal, inzichtelijk en onthullend boek over de relatie tussen de media en politici in politiek Den Haag. Het geeft een kijkje achter de schermen van de patatbalie, de plek waar alle politieke nieuwsvorming haar oorsprong vindt, en is verplicht leesvoer voor iedereen die geïnteresseerd is in journalistiek en politiek. Het boek wordt ingeleid met een voorwoord van Jack de Vries.

ISBN: 978 90 4520 466 6

Aantal pagina's: 304

Uitvoering: Paperback

Verschenen: 11-03-2014

Meer van de auteur(s):

De patatbalie