FREE! De opkomst en ondergang van een eigenwijs bedrijf

FREE! De opkomst en ondergang van een eigenwijs bedrijf

FREE! De opkomst en ondergang van een eigenwijs bedrijf — Hans Breukhoven & Juan da Silva

€ 19,99
Free Record Shop was een uniek bedrijf. Het succes was voor een belangrijk deel te danken aan de grenzeloze loyaliteit van het personeel – de samenwerkers. De winkelketen legde vooral na de beursgang van eind jaren tachtig een ongekende expansiedrift aan de dag, waarbij de vleugels uitgeslagen werden naar België, Scandinavië en Midden- en Zuid-Amerika.


Free Record Shop was echter vooral het ondeugende jongetje van het Nederlandse bedrijfsleven dat telkens weer het nieuws wist te halen met spraakmakende acties. Van de Actie Keukenla tot de dappere poging om de vaste boekenprijs onderuit te halen, het leverde sympathie op bij de klanten, terwijl het concurrenten en officiële instanties tot wanhoop dreef.


Het verhaal van Free Record Shop was daarnaast een oer-Hollands sprookje. Hans Breukhoven, een eenvoudige Rotterdamse jongen, die het in luttele jaren van marktkoopman tot miljonair schopte. Samen met zijn vaste rechterhand Juan da Silva en verschillende andere hoofdrolspelers blikt de tycoon nog een keer terug op de stormachtige opkomst en neergang van de platenketen. Zijn successen en mislukkingen en de manier waarop succes hem soms naar het hoofd steeg, nooit eerder vertelde hij daar zo openhartig over. In combinatie met uniek archiefmateriaal, talloze anekdotes en de befaamde Spreuken van Breuk is dit het definitieve verhaal van het levenswerk van Hans Breukhoven.


ISBN: 978 90 4520 470 3

Aantal pagina's: 192

Uitvoering: Gebonden

Verschenen: 21-02-2017

Meer van de auteur(s):

FREE! De opkomst en ondergang van een eigenwijs bedrijf