Churchill's ministerie van onfatsoenlijke oorlogsvoering Nu €10,00

Churchill

Churchill's ministerie van onfatsoenlijke oorlogsvoering Nu €10,00 — Giles Milton

van € 23,99 voor € 10,00
Dit meeslepende verhaal over een fascinerende groep heldhaftige Britten is ongetwijfeld een van de laatste grote verhalen over de Tweede Wereldoorlog dat nog niet verteld was.


Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog werd in 1939 een ultrageheime organisatie opgericht in Londen. Haar doel was het schijnbaar onoverwinnelijke leger van Hitler een halt toe te roepen door spectaculaire sabotageacties. De guerrillacampagne die hieruit volgde, was minstens zo buitengewoon als de mannen die ervoor verantwoordelijk waren.


Een van hen, Cecil Clarke, was een ingenieur die in de jaren dertig naam had gemaakt als de ontwerper van futuristische caravans. Zijn talenten werden nu anders ingezet. Zo was hij de bedenker van een drijvende mijn die dood en verderf zaaide op de Rijn. Ook bedacht hij een explosief dat ‘de Castrator’ heette. Deze bom werd onder toiletbrillen geplakt en doodde de topnazi Reinhard Heydrich in Praag.


Onder leiding van de Schot Colin Gubbins bracht deze geheime organisatie de nazi’s de ene na de andere gevoelige nederlaag toe. Churchill selecteerde deze mannen en vrouwen persoonlijk en noemde hen liefkozend Churchills ministerie van onfatsoenlijke oorlogsvoering.


ISBN: 978 90 4521 525 9

Aantal pagina's: 368

Uitvoering: Paperback

Verschenen: 24-01-2018

Meer van de auteur(s):

Churchill's ministerie van onfatsoenlijke oorlogsvoering Nu €10,00