De Shanghai-keuken

De Shanghai-keuken

De Shanghai-keuken — Fuchsia Dunlop

€ 15,00

Uitverkocht
'Fuchsia Dunlop, expert van de Chinese keuken, is verliefd geworden op deze regio en de keuken - en haar boek maakt ons ook verliefd.' – Claudia Roden De regio Jiangnan, in het stroomgebied van de Yangtze rivier met zijn moderne hoofdstad Shanghai, staat sinds de oudheid bekend als een 'land van vis en rijst’. Eeuwenlang hebben de lokale koks de overvloedige opbrengst van de meren, rivieren, velden en bergen gecombineerd met heerlijke kruiden en smaken zoals rijstazijn, rijke sojasaus, lente-ui en gember. De Shanghai-keuken is inmiddels bekend om zijn delicatesse en schoonheid.

Fuchsia Dunlop laat je kennismaken met elementaire kooktechnieken, typische kookmethodes en de belangrijkste ingrediënten uit de Jiangnan-voorraadkast. Haar recepten zijn een mix van eenvoudige rustieke gerechten en rijke delicatessen – sommige zijn beroemd, andere miskend. Laat je inspireren om klassieke gerechten zoals Bedelaarskip en het luxueuze Varkensvlees à la Dongpo te proberen.

De meeste recepten bevatten ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn en met de duidelijke bereidingswijze van Fuchsia zal je ervaren hoe eenvoudig het is om een aantal van de mooiste en meest heerlijke gerechten die je ooit zult proeven, te maken.


ISBN: 978 90 4520 897 8

Aantal pagina's: 400

Uitvoering: Gebonden

Verschenen: 27-09-2016

Meer van de auteur(s):

De echte Chinese keuken thuis