Schokgolf

Schokgolf

Schokgolf — Frank van Zwol

€ 15,00

Uitverkocht
Als Tom wil uitzoeken wat er precies is gebeurd, mengt zijn tweede werkgever, de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, zich in de zaak en stuurt hem met een groep geologen dwars door het ruige en onherbergzame binnenland om undercover een onderdeel van een geheim wapen te testen. De internationale groep wordt vanaf het begin van de expeditie geteisterd door sabotage en tegenslag en bovendien lijkt iedereen een eigen agenda te hebben.


Ondertussen is een Al Qaida-cel bezig met de laatste voorbereidingen voor een aanslag die alles wat de wereld tot dusver aan terroristische aanslagen heeft gezien laat verbleken. De uiterst explosieve vulkaan Katla zal op ingenieuze wijze tot uitbarsting worden gebracht. Twintig keerkrachtiger dan Eyjafjallajökull is Katla in staat het vliegverkeer op het noordelijkhalfrond meer dan een jaar volledig stil te leggen, het klimaat drastisch te ontregelenen oogsten te laten mislukken.


Wanneer de immense impact van de op handen zijnde aanslag duidelijk wordt, lijkt het al te laat: de eerste aswolk en lavastroom worden al uit de ondergrondvan Katla geperst. Op IJsland, het enige NAVO-land zonder eigen leger, staatalleen Tom Brandt tussen de terroristen en het slagen van hun apocalyptische plannen.


ISBN: 978 90 4521 069 8

Aantal pagina's: 320

Uitvoering: Paperback

Verschenen: 30-11-2016

Meer van de auteur(s):

Jules Unlimited - het boek

Schokgolf

Het thule-incident

Niemandsland

Klem

Tatort: De zachtheid van het monster

Tatort: het kwaad