Het thule-incident

Het thule-incident

Het thule-incident — Frank van Zwol

€ 6,99

Uitverkocht

E-book
In 1968 crasht een Amerikaanse B-52 bommenwerper met kernwapens aan boord nabij de luchtmachtbasis Thule op Groenland. Het vliegtuig wordt uit elkaar gescheurd en de nucleaire lading veroorzaakt een enorme milieuramp. Een van de vier waterstofbommen is nog altijd spoorloos en omgeven met militair geheim en bron van speculatie.


In 2006 lanceert Al Gore zijn verontrustende boodschap over klimaatsverandering, smeltend poolijs en enorme zeespiegelstijging. Een rampscenario dreigt zich de komende decennia te voltrekken. Onbedoeld brengt hij hiermee een stroom mondiaal klimaattoerisme op gang. Journaliste Heike Ditrich en milieuactivist Nico Holman melden zich aan bij een internationale expeditie over de Groenlandse ijskap.
De expeditie van de Deense gids Lars Olsen nadert het verlaten radarstation DYE-2. Met de hulp van Heike wordt duidelijk dat de gebeurtenissen uit 1968 geen voltooid verleden tijd zijn. De radioactieve straling vreet aan ooggetuigen van de crash en de verdwenen kernbom houdt de wereld tot vandaag in een wurggreep. Het door Al Gore voorspelde scenario zal zich niet in decennia voltrekken, maar in enkele dagen.


‘Spannend en vakkundig gecomponeerd, in het zeldzame genre van de actie-avonturenthriller.’ – juryrapport Schaduwprijs


 


ISBN: 978 90 4520 589 2

Aantal pagina's: 320

Uitvoering: Paperback

Verschenen: 13-06-2017

Meer van de auteur(s):

Schokgolf

Het thule-incident

Niemandsland

Klem