Donnybrook

Donnybrook

Donnybrook — Frank Bill

€ 18,99

E-book
De Donnybrook is een drie dagen durend toernooi diep in de bossen van Indiana, waar met blote vuisten in man-tot-mangevechten besloten wordt wie de sterkste, meest meedogenloze bokser van de regio is. Twintig deelnemers. Een met prikkeldraad omgeven ring. Gevechten zonder regels die tot het uiterste gaan totdat er nog maar één man overblijft terwijl een stomdronken publiek de longen uit zijn lijf brult.


Jarhead is de wanhoop nabij en gaat niets uit de weg om brood op de plank te krijgen voor zijn kinderen. Hij staat bekend als de meest taaie bokser uit Kentucky en is ervan overtuigd dat de Donnybrook – en de enorme geldprijs voor de winnaar – zijn weg naar een beter leven en een ontsnapping aan al zijn problemen is. Chainsaw Angus – een gepensioneerde vechter die de klappen in zijn gezicht zat was – en zijn losbandige zus Liz koken methamfetamine in een verscholen hut, diep in de bossen. De Donnybrook is voor hen een uitgelezen kans om veel klanten in een keer te bereiken en een fortuin te verdienen. Het gaat om zoveel geld dat Liz zich afvraagt of ze dat wel met haar broer wil delen en of ze er niet beter zelf met al het geld vandoor kan gaan.


Tijdens hun reis door de straatarme regio vol heuvels en bossen komen ze een hele reeks tragische of gevaarlijke figuren tegen die door hun verslaving of geldzorgen tot de meest schokkende daden bereid zijn. Frank Bill schetst met scherpe pen een wereld die stevig verankerd is in de realiteit, maar tegelijkertijd niet onderdoet voor spectaculaire Hollywoodfilms.


ISBN: 978 90 4521 265 4

Aantal pagina's: 208

Uitvoering: Paperback

Verschenen: 24-11-2017

Meer van de auteur(s):

Donnybrook