Nieuws

De belangrijkste 60 dagen van je zwangerschap

De belangrijkste 60 dagen van je zwangerschap - Dr. Pierre Dukan

€ 14,99Onderzoek heeft uitgewezen dat de (toekomstige) moeder haar kind door een aangepast eetpatroon, waarbij zij suikers en lege koolhydraten zo veel mogelijk laat staan, een goede start in het leven kan geven, en diabetes en obesitas kan voorkomen.De alvleesklier – het orgaan dat door de uitscheiding van insuline een grote rol speelt in de aanleg die een persoon heeft om obesitas te ontwikkelen – blijkt door de voeding in het prenatale stadium voorgeprogrammeerd te kunnen worden.

In De belangrijkste 60 dagen van je zwangerschap legt Pierre Dukan de essentie uit van een goed en doordacht eetpatroon tijdens de zwangerschap. De laatste zes maanden van de zwangerschap, en in het bijzonder de zestig dagen in de vierde en de vijfde maand, zijn van cruciaal belang. In deze periode wordt de alvleesklier van de baby aangelegd en leert deze insuline af te scheiden. Om de ontwikkeling van de alvleesklier bij het kind in de baarmoeder optimaal te laten verlopen, is het van groot belang de slechte koolhydraten uit het eetpatroon van de moeder te bannen. Snelle suikers maken het orgaan bij voorbaat al kwetsbaar.

Het eetpatroon – dat niet ten doel heeft af te vallen! – komt erop neer dat de moeder moet eten zoals haar grootmoeder deed:

1. Eet zo veel mogelijk suikervrij of gebruik een natuurlijke zoetstof

2. Eet volkorenbrood

3. Vervang witte rijst door volkorenrijst

4. Vervang witte pasta door volkorenpasta

5. Eet fruit in plaats van het sap te drinkenCategorie:Lifestyle

ISBN: 978 90 4520 887 9

Uitvoering: Paperback

Meer van de auteur(s):

Het Dukan Dieet

Paperback

Het Dukan Dieet-recepten

Paperback

Het Dukan Dieet: Verlies 10 kilo in 60 dagen

Paperback

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.  Ok Lees meer