Karl D�nitz - De laatste dagen van het Derde rijk Nu €10,00

Karl D�nitz - De laatste dagen van het Derde rijk Nu €10,00

Karl D�nitz - De laatste dagen van het Derde rijk Nu €10,00 — Barry Turner

van € 18,99 voor € 10,00

Uitverkocht
Grootadmiraal Dönitz volgde Adolf Hitler na zijn dood op als tweede Führer van het Derde Rijk. De Geallieerden hadden hem leren kennen als een formidabele tegenstander met innoverende tactieken en vreesden zijn rondzwervende Wolfpacks van duikboten die hun schepen in groten getale tot zinken brachten. Op de Atlantische Oceaan was niemand veilig: van de Noordzeekust tot de Oostkust van Amerika keken kapiteins en bemanningsleden nerveus naar de golven, uit angst het volgende doelwit te worden van deze U-boten.


Duizenden kwamen om het leven door deze nagenoeg onzichtbare sluipmoordenaars. Toch probeerde Dönitz – een van Hitlers meest loyale volgelingen – tegelijkertijd in de chaotische nadagen van de Tweede Wereldoorlog, deze zo snel mogelijk te beëindigen. Hij gebruikte wat er over was gebleven van zijn vloot om zo veel mogelijk burgers vanuit Oost-Europa te evacueren.


Aan de hand van het leven en de carrière van deze fascinerende man – die zowel een van Hitlers belangrijkste handlangers was, als de redder van 2 miljoen burgers door hen te evacueren – beschrijft Barry Turner de nadagen van de oorlog op meeslepende wijze.


ISBN: 978 90 4521 065 0

Aantal pagina's: 320

Uitvoering: Gebonden

Verschenen: 17-11-2015

Meer van de auteur(s):

De Berlijnse luchtbrug Nu €10,00

Karl D�nitz - De laatste dagen van het Derde rijk Nu €10,00