Waar angst regeert

Waar angst regeert

Waar angst regeert — Andrew Hosken

€ 19,95

Uitverkocht
In juni 2014 begon de Islamitische Staat een verbijsterende blitzkrieg en veroverden zij een gebied ter grootte van Groot-Brittannië. De media berichtten dag in dag uit over hun beestachtige wreedheden, maar niemand leek te weten wie deze mensen precies waren en waar zij vandaan kwamen. Hoe was het mogelijk dat een nagenoeg onbekende terreurgroep plotseling het hele Midden-Oosten ontwrichtte? BBC-verslaggever en onderzoeksjournalist Andrew Hosken geeft een helder en begrijpelijk beeld van IS, hun wrede ideologie en hun schokkende methoden.


Hij begint bij het begin: met de onwaarschijnlijke verandering van een dronkenlap en vechtersbaas in de gevangenis tot een diepgelovige leider van een groep die vanaf het begin af aan de concurrentie met groepen als Al Qaida bewust opzoekt en al in 1996 vanuit zijn gevangenschap een zeven stappen plan formuleerde. Een plan dat inmiddels griezelig profetisch genoemd mag worden.


Waar angst regeert verklaart de opkomst van de Islamitische Staat, wat hun angstwekkende plannen voor de toekomst zijn en hoe ver ze daar al in gevorderd zijn, ondanks hun strijd tegen veel machtiger vijanden als Rusland en de VS. Hosken laat zien hoe het mogelijk is dat een door iedereen gehate terreurgroep toch over een enorm financieel vermogen beschikt. Hosken weet de Amerikaanse reactie, het falen van de Iraakse regering en hoe IS de rijkste terroristische groep ter wereld werd haarfijn uit te leggen.


ISBN: 978 90 4521 186 2

Aantal pagina's: 320

Uitvoering: Paperback

Verschenen: 20-06-2016

Meer van de auteur(s):

Waar angst regeert